Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

O filmu

Trebalo bi prošetati psa

Trebalo bi prošetati psa (2014)

Trebalo bi prošetati psa

Žanr Drama
Godina 2014
Redatelj Filip Peruzović
Preporuka korisnika
Sviđa mi se (
13
) Ne sviđa mi se (
0
)
U kina Na DVD Na BluRay

Sinopsis

Uporna kiša spustila se na Zagreb. Janko je baš tog dana napokon odlučio uzeti konce svog života u svoje ruke. Za njega to prije svega znači pokušaj uspostave odnosa s Ivom, kojoj već neko vrijeme želi prići, a zatim i s ostarjelim ocem Franjom, mrzovoljnim prevoditeljem kojem je potrebna pratnja na dodjelu nagrade za životno djelo. No i Iva i Franjo imaju svoje tajne koje ne žele držati za sebe, ali i ideje o tome kako ovaj kišni dan zapravo treba izgledati. A netko bi na kraju trebao i prošetati psa.

Film info

Trajanje filma : 01:12:00 Distributer : Nema informacije
Datum izlaska :   22. Srpanj 2014. U kinima od :   Nema informacija
Web stranica : Nema informacija Na DVD-u od:   Nema informacija
    Na Blu-rayu od:   Nema informacija

Glumci i filmaši

Uloge : Jadranka Đokić, Franjo Dijak, Doris Šaric-Kukuljica
Redatelj : Filip Peruzović
Producent : Goran Radman, Mario Orešković
Scenarist :   Tomislav Zajec
vidi sve...

Komentari (3)

Riorian 01.08.2014. u 18:46:44 Trebalo bi prošetati psa je prekrasan i topao film o ljudima i ljudskim sudbinama za kakve je šteta da ih nema više u hrvatskoj kinematografiji. Redatelj vješto rukovodi pričom i poput slikara slojevito sjenča emocionalna stanja likova (uključujući kombinacije pastelnih, krem i tamnih boja odjeće likova i ambijenata u kojima se kreću) koje su maestralno utjelovili i odglumili Jadranka Đokić, Franjo Dijak i Vlatko Dulić. Dijakova briljantna gluma još je jednom, nakon filma Crnci, prošla bez nagrade od strane žirija 61. PFF-a, kao i ona Vlatka Dulića koji je ostvario možda i najbolju ulogu u karijeri, a tu je i izvrsna Jadranka Đokić koja je napokon dočekala pravu filmsku glavnu ulogu da se pokaže u najboljem svjetlu što je i iskoristila plijeneći pažnju gledatelja svakom svojom pojavom na ekranu, stoga je prava šteta što je češće nemamo priliku vidjeti u vodećim ulogama na filmu. Filip Peruzović je još jedan propust žirija koji ga je propustio nagraditi…
Riorian 01.08.2014. u 19:03:05 ...bar kao najboljeg debitanta. Veliku ulogu u filmu ima i Kiša kao sveprožimajući element koji s jedne strane oslikava emocionalna i duševna stanja glavnih likova i njihove trenutne životne okolnosti, a s druge ima svojevrsni katarzični efekt. Trebalo bi prošetati psa je nadasve pozitivan film koji će vas dirnuti i nakon kojeg ćete se bolje osjećati, ali i navesti na razmišljanje o svojim odnosima s drugim ljudima. Ta nekakva 'remarkovska' pozitiva upečatljivo je upletena i u sam kraj filma koji je jedan od najdirljivijih i najpoetskijih viđenih u hrvatskom filmu, gdje i kiša biva značenjski i simbolično transformirana iz elementa depresivnosti i ispranosti kako samih likova, tako i cjelokupnog ambijenta, krajolika i grada u nešto katarzično što vraća nadu, optimizam, toplinu i ljudskost. Preporučam!
Riorian 01.08.2014. u 19:03:51 PS. Zašto se ne može ispraviti ocjena filma koju sami damo ili tekst kad primijetimo grešku??? Slučajno sam umjesto ocjene 8 stisnuo 6 i ne mogu to ispraviti!!! :( Pomoć!!!

Komentiraj film

Kako biste komentirali film, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Pretraži projekcije

Ocjena filma

5,5
Ukupna ocjena
5,0
Naša ocjena
Moja ocjena

Datum izlaska

     
U kinima
     
Na DVD-u
     
Na BluRay-u

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?