Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

O filmu

Tajni život kućnih pomoćnica (2011)

The Help

Žanr Drama
Godina 2011
Redatelj Tate Taylor
Preporuka korisnika
Sviđa mi se (
175
) Ne sviđa mi se (
3
)
Rotten Tomatoes ® 75%89%

Sinopsis

Temeljen na senzacionalnom bestselleru Sluškinje autorice Kathryn Stockett, ovo je priča o  Skeeter -  djevojci s juga koja se vraća s fakulteta odlučna da postane pisac.  Okreće živote svojih prijatelja i mali Mississippi naopačke kada odluči intervjuirati crnkinje koje su provele svoje živote brinući za istaknute južnjačke obitelji. Aibileen je Skeeterina najbolja prijateljica, domaćica, koja se na užas njenih prijatelja u usko povezanoj crnačkoj zajednici usudila progovoriti prva. Unatoč  tome što njihovo dugotrajno  poznanstvo visi u zraku, ona i Aibileen nastavljaju suradnju, a uskoro dolaze i druge sumještanke koje žele ispričati svoju priču...

Film info

Trajanje filma : 02:26:00 Distributer : Continental Film
Datum izlaska :   10. Kolovoz 2011. U kinima od :   15.12.2011.
Web stranica : Posjeti stranicu Na DVD-u od:   18.04.2012.
    Na Blu-rayu od:   18.04.2012.

Glumci i filmaši

Uloge : Emma Stone, Viola Davis, Bryce Dallas Howard
Redatelj : Tate Taylor
Producent : Michael Barnathan, Chris Columbus , Brunson Green
Scenarist :   Tate Taylor, Kathryn Stockett
vidi sve...

Komentari (5)

Leonida 12.12.2011. u 18:34:46 Rasizam kao vrlo teška tema ovdje je prikazana na jedan malo laganiji način. Iako vrlo dugačak film, niti trenutka mi nije žao jer me ovaj film oduševio. Odlična glumačka postava sa fantastičnim likovima koji su nadam se svi preneseni iz knjige po kojoj je film snimljen. Nisam pročitala pa ne znam da li su svi stvarni likovi i da li su stvarno ovakvi kakvi su prikazani u filmu. Na trenutke stepfordske supruge su pomalo kao karikature ali to mi je i šarm filma. Možemo ga usporediti sa filmom Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood gdje je na sličan način prikazana depresija kod žena. Svakako preporuka i ne mogu naći zamjerku pa je ocijena vrlo visoka 9/10. Možda mi je malo žao što nije više dramatičan i više Boja purpura jer bi bio u konkurenciji za Oscara ali onda mi možda ne bi bio toliko dobar.
mara1 24.02.2012. u 14:25:04 solidan film s potresnim svjedočenjima crnih sluškinja sredine 20.st. izdvojio bih impresivne naszpe jessice chastain i viole davis kao i octaviu koja je utjelovila minny.
mad_max 28.10.2012. u 20:29:48 Slažem se, jako dobar film. Emma Stone mi se sve više sviđa kao glumica. Likovi su mi fantastični, uvjerljivo prikazani. Jedino što mi je malo falilo u filmu su više detalja, odnosno priča crnih sluškinja.
Jennifer 15.11.2012. u 11:43:31 jednostavno dobar film koji se mora pogledati...mislim da to dokazuje i gore preporuka!
Riorian 13.08.2017. u 17:40:23 Moćan i dirljiv film koji dotiče ono ljudsko u čovjeku. Fantastična gluma svih glumica, režija, scenarij, kostimi, scenografija, rekviziti, dočaranost epohe... Ne samo da nam film otkriva mučne živote crnkinja na američkom jugu koje su kao sluškinje radile za bjelačke obitelji, već i cjelokupni unutrašnji svijet žena sa svim njihovim emocijama i proživljavanjima, njihovu snagu, stoicizam, trpljenje, požrtvovnost, marljivost, trud i hrabrost, a što mi muškarci većinom ne vidimo, ne cijenimo dovoljno niti smo svega toga svjesni. Jednostavno divan film sa srcem i dušom! Preporučam svima koji od filmova traže nešto više od puke zabave. Uživajte!

Komentiraj film

Kako biste komentirali film, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Pretraži projekcije

Ocjena filma

8,2
Ukupna ocjena
7,6
Naša ocjena
Moja ocjena

Datum izlaska

Prosinac 15 2011
U kinima
Travanj 18 2012
Na DVD-u
Travanj 18 2012
Na BluRay-u

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?