Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

O filmu

Sveti ratnik (2011)

Priest

Žanr Akcija, Horor, Triler
Godina 2011
Preporuka korisnika
Sviđa mi se (
51
) Ne sviđa mi se (
48
)
Rotten Tomatoes ® 15%46%

Sinopsis

U filmu Sveti ratnik, postapokaliptičnom akcijskom hororu redatelja Scotta Stewarta, prekaljeni ratnik poduzima riskantan i opasan pothvat kako bi spasio nećakinju iz ralja smrtonosnih vampira. U ovom vizualno zapanjujućem 3D homageu avanturističkim filmovima, samo jedan čovjek može spasiti čovječanstvo od uništenja kojim mu prijeti vojska vampira.

Nakon stoljeća brutalnog ratovanja, ljudska je vrsta porazila svog najstrašnijeg neprijatelja – vampirske horde. Nekolicina preostalih vampira zatočena je u izolirane rezervate, a većina ljudi izbjegla je u bedemima okružene gradove kojima vlada Crkva. Svećenici, koji su tijekom ratova s vampirima uvježbavani za smrtonosne borbe, sada su fizički radnici, žive u izolaciji, obilježeni su tetovažama i svi ih izbjegavaju.

Kada do Svećenika (Paul Bettany), veterana ratova, stigne vijest o tome da su vampiri napali i oteli 18-godišnju djevojku, on od nadređenih monsinjora traži dozvolu da spasi otetu djevojku, svoju nećakinju. Njegova molba biva odbijena, pa on krši svete zavjete, suprotstavlja se pravilima i kreće u potragu za djevojkom prije nego li je vampiri pretvore u ropkinju. U njegovom ga križarskom pohodu prate djevojčin mladić Hicks (Cam Gigandet) i bivša ratnica Svećenica (Maggie Q).

No kada stignu u napušteni grad Jericho, Svećenik, Hicks i Svećenica postaju svjedoci potpunog uništenja koje otkriva prave dimenzije vampirskog gnjeva i predstavlja novu smrtonosnu prijetnju.

Film info

Trajanje filma : 01:27:00 Distributer : Continental Film
Datum izlaska :   5. Svibanj 2011. U kinima od :   12.05.2011.
Web stranica : Posjeti stranicu Na DVD-u od:   21.09.2011.
    Na Blu-rayu od:   21.09.2011.

Glumci i filmaši

Uloge : Christopher Plummer, Cam Gigandet, Karl Urban
Redatelj : Scott Charles Stewart
Producent : Michael De Luca, Joshua Donen, Mitchell Peck
Scenarist :   Cory Goodman, Min-Woo Hyung
vidi sve...

Komentari (7)

monique 16.05.2011. u 19:58:21 odličan film! =)
Fiamma 18.05.2011. u 10:03:55 Muška postava filma mi se više nego sviđa, film osrednje, ali mislim da bi strip trebao biti jako dobar.
maxim 18.05.2011. u 12:45:41 Film je dosta dobar ali čini se nedorečen. Nije mi jasno da u zadnje vrijeme baš svaki film mora imati nastavak.
Leonida 22.05.2011. u 23:26:54 Priča nije loša, čak i neobičan izbor glumaca je odličan. Bettany mi je baš bio dobar. Bolje nego neki afirmirani akcijski junak, ali bi ozbiljno trebao pripaziti na izbor uloga jer nakon Legija i sad ovo...neće mu karijera cvjetati. Obzirom da je filmu najjača strana akcija i scene borbe, previše je bezveznih dijaloga bez kojih se moglo. Trebali su ostati na akciji, a dijaloge samo one koje su baš morali ubaciti. Ne mogu ozbiljno pričati o likovima i filmu jer ovo nije ozbiljan film za komentirati. U biti dosta loše i iako je napravljen da očekujemo nastavak, nadam se da ga ipak neće biti. Najjača scena koju još nisam vidjela u filmovima je ona kada mu ženska baca dva kamena......hihihihi..fora Ocjena: 3/10
junior 25.05.2011. u 13:35:37 napuhano previše al eto nisam požalio što sam izdvoio koju uru da ga pogledam online naravno kome se da kupovat kartu za kino ? haha xD 7/10
ramazzotti 06.06.2011. u 00:15:46 Ovaj film nisam imala uopće u planu pogledat, ali mi je drago što jesam. Ocjena 7/10
mariola 12.06.2011. u 22:03:50 Kad sam išao gledat ovaj film, nisam ni znao da je ovdje isti redatelj onog nesretnog filma "Legija". Osim što čovjek očigledno voli P Bettanya, izgleda da voli i religiozno mistične teme, pa se uhvatio i ovog filma. Srećom, sa daleko većom uspješnošću no što je to čini s Legijom. Ovdje je uspio na donekle zanimljiv način u drugoj polovici filma prenijeti atmosferu iz "Mad Maxa 2" za razliku od "Legije" gdje je pokušaj kopiranja "Napada na policijsku stanicu" ostao tek blijed i iritantan pokušaj. Čak su i vampiri prikazani na neki novi način, koji, priznajem, ima šarma. No, ono što ovaj film čini daleko boljim je činjenica da su glumci na zadovoljavajućoj razini, a likovi nisu iritantni kao u "Legiji". Osim toga, ovdje redatelj ne pokušava na onako stupidan način prikazati razliku između dobra i zla, već traži dobro u zlikovcima, a loše u dobrim momcima. Pristojan film sa par dobrih fora poput one sa bacanjem kamenja, što reče Leonida. Ocjena: 6/10

Komentiraj film

Kako biste komentirali film, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Pretraži projekcije

Ocjena filma

5,7
Ukupna ocjena
6,8
Naša ocjena
Moja ocjena

Datum izlaska

Svibanj 12 2011
U kinima
Rujan 21 2011
Na DVD-u
Rujan 21 2011
Na BluRay-u

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?