Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

O filmu

Sedamdeset i dva dana (2010)

72 Days

Žanr Drama, Komedija
Godina 2010
Preporuka korisnika
Sviđa mi se (
27
) Ne sviđa mi se (
1
)
Rotten Tomatoes ® 75%
Na BluRay

Sinopsis

Američka penzija djeda Đurađa, koju prima njegova udovica Neđa glavni je izvor prihoda ličke obitelji Paripović. Nakon što Neđa umre i  njihova egzistencija biva ozbiljno ugrožena, glava obitelji, Mane, zajedno sa sinom Todorom te bratom Jojom smišlja "interesantan" plan: zamijeniti babu!

Mane je odlučan sprovesti naum u djelo pa makar morao s puta maknuti radoznalog susjeda Milu, ne odveć  zainteresiranog lokalnog policajca, pijanog poštara pa čak i članove vlastite obitelji. S idejom su svi oduševljeni osim Branka, Jojinog sina, kojemu je jedina želja sa djevojkom Ličom pobjeći što dalje od njih. On ima i još jedan problem. Pronašli su ga kamatari zbog kojih se i sakrio u ovaj krbavski zaselak.

Film info

Trajanje filma : 01:37:00 Distributer : Blitz Film&Video
Datum izlaska :   20. Lipanj 2010. U kinima od :   14.10.2010.
Web stranica : Nema informacija Na DVD-u od:   23.02.2011.
    Na Blu-rayu od:   Nema informacija

Glumci i filmaši

Uloge : Rade Šerbedžija, Krešimir Mikić, Bogdan Diklić
Redatelj : Danilo Šerbedžija
Producent : Danilo Šerbedžija
Scenarist :   Danilo Šerbedžija
vidi sve...

Komentari (2)

mariola 28.10.2010. u 13:14:59 Da hrvatski filmovi, pogotovo komedije, zaostaju za sličnim bosanskim i srpskim uratcima, zna već svatko. Katastrofalne "humoristične" serije poput "Bibin svijet", "Bračne vode", "Nad lipom", pa i "Bitange..." bolje je ne spominjat.,jer pogledaš bosanski "Lud, zbunjen..." i vidiš kako bi to otprilike trebalo izgledat. No, s ovim hrv. filmom porodice Šerbedžija je stvar drugačija. Iako prvih pola sata tome ne svjedoči, jer je u tom dijelu film pomalo, tipično hrvatski dosadan.
mariola 28.10.2010. u 13:19:14 No, nakon toga, kad krene zaplet, ova crna komedija ima sav onaj šarm koji smo priželjkivali u hrv. filmu od devedesetih naovamo. Glumačka ekipa je besprijekorna, likovi gotovo alanfordovsko satiričnao dobro okarakterizirani i vrhunski odglumljeni. Dobrih šala na račun hrv. primitivzma napretek. Rade Šerbedžija više nego fenomenalan i gotovo je iznenađujuće kako holivoodski glumac može ovako dobro ući u svijest ličkog seljaka sa svim njegovim manama i ponekim vrlinama. Ocjena: 7,5/10

Komentiraj film

Kako biste komentirali film, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Pretraži projekcije

Ocjena filma

7,7
Ukupna ocjena
6,8
Naša ocjena
Moja ocjena

Datum izlaska

Listopad 14 2010
U kinima
Veljača 23 2011
Na DVD-u
     
Na BluRay-u

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?