Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

O filmu

Rock'n'roll je kriv za sve?

Rock'n'roll je kriv za sve? (2010)

Rock'n'roll je kriv za sve?

Žanr Dokumentarni
Godina 2010
Glavne uloge Nema glumaca
Preporuka korisnika
Sviđa mi se (
12
) Ne sviđa mi se (
0
)
Na DVD Na BluRay

Sinopsis

Riječka i hrvatska pop-rock grupa "Fit" glazbeni je, ali ne samo glazbeni fenomen 80-ih i početka 90-ih godina. Četiri golobrada srednjoškolca, niti ne znajući tko će što i kako svirati, u svojim su srednjoškolskim klupama odlučili pridružiti se nadolazećem nabujalom plimnom valu riječkih novovalnih bandova, a već nekoliko godina kasnije poharali su prostor bivše Jugoslavije, zacementirali se na vrhovima radijskih i televizijskih top ljestvica, punili velike dvorane i svirali stadionske koncerte. I onda, gotovo na isti način na koji su se popeli na tron, odjednom su s njega sišli, potpuno nestali i zameli vlastiti trag. Barem svojoj vjernoj publici koja je ostala potpuno zatečena.

Takvo stanje gotovo apsolutne dvadesetogodišnje javne hibernacije trajalo je sve donedavna kada su se Bajo, Miro, Zorko  ponovo popeli na riječku pozornicu i opet, bolji nego ikad, zreliji i moćniji nego u danima najveće popularnosti, izazvali euforiju među svojom starom publikom, ali i nekim novim naraštajima što samo zorno dočarava kako su pjesme "Fita" sve vrijeme, dvadeset godina kolale, vrtile se i pjevale i dok grupe praktički nije bilo.

Dok je, kako sami kažu, u ludilu rata i potpunog rastrojstva grupa izgubljeno bauljala Europom, pokupljala ostatke s netom zatvorene amsterdamske tržnice, s anarhistima provaljivala u napuštene kuće, smrzavala se u hladnoj nizozemskoj noći i... sanjala!!! Pa se polako uzdizala, u nekim potpuno drukčijim životnim okolnostima i poslovima za koje nije ni znala da postoje ponovo je tražila životni, radni i kreativni prostor izbjegavajući se predati izbjegličkom košmaru i nemaloj nizozemskoj socijalnoj pomoći od koje su, na koncu, mnogi njihovi glazbeni prijatelji i kolege skončali s bocom ili iglom u ruci. I daleko od Rijeke, predaleko od prenapučenih koncertnih prostora i svoje euforične publike, slave i novca, glas Fitovaca čuo se.

Barem u Nizozemskoj, u kojoj su se skrasili turbulentnom prvom polovinom '90-ih godina!!! Uspjeli su, sagradili živote, postali ljudi... A svoje pjesme i popularnost, mislili su tada, zauvijek spremili na dno najdublje ladice koju neće više nikada otvarati. Ali, prevarili su se! Skoro puna dva desetljeća kasnije opet su tu!!!

Priča o "Fitu" stoga nije tek puka glazbena priča. Štoviše, ona pripovijeda o iznenadnom silnom uspjehu četvorice mladića, popularnosti i svemu onome što slava sobom nosi, ali i vrtoglavom padu na emocionalno, privatno, poslovno i društveno dno! Ovo je i priča o ratu i razaranju, o gubitku vlastitih i općih sloboda, o krvavom nestanku jedne i stvaranju nove, naše države, propadanju i uzdizanju. Bajine, Mirove, Zorkove riječi pričaju o bogatstvu i bijedi, o snovima koji će se ili neće dosanjati... Priča o grupi "Fit" ustvari je priča o svima vama koji sanjate i ne znate li možete li! Njih četvorica kažu vam da možete!!!

tekst: autori filma

Film info

Trajanje filma : 00:00:00 Distributer : Nema informacije
Datum izlaska :   16. Listopad 2010. U kinima od :   16.10.2010.
Web stranica : Nema informacija Na DVD-u od:   Nema informacija
    Na Blu-rayu od:   Nema informacija

Glumci i filmaši

Uloge : Nema glumaca
Redatelj : Sanjin Stanić, Dean Lalić
Producent : Dean Lalić
Scenarist :   Nema informacija
vidi sve...

Komentari (0)

Komentiraj film

Kako biste komentirali film, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Pretraži projekcije

Ocjena filma

5,0
Ukupna ocjena
Naša ocjena
Moja ocjena

Datum izlaska

Listopad 16 2010
U kinima
     
Na DVD-u
     
Na BluRay-u

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?