Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

O filmu

Pored mene

Pored mene (2015)

Next to me

Žanr Drama
Godina 2015
Preporuka korisnika
Sviđa mi se (
28
) Ne sviđa mi se (
2
)
Na DVD Na BluRay

Sinopsis

Priča govori o srednjoškolskoj učiteljici povijesti, koja je udana za slikara čiji su likovni radovi izazvali nasilne reakcije srpskih nacionalista. Jedne noći, grupa maskiranih huligana dočekuje ju ispred stana i napada. Sljedeći dan snimka napada pojavi se na YouTube kanalu, a Olja saznaje kako su za to odgovorni upravo njeni učenici. Oduzima im mobilne telefone i odlučuje ostaviti ih zaključane u školskoj zgradi, isključivši školske telefone i internet i onemogućivši im da kontaktiraju ikoga izvan školskih zidova. U svojoj nemoći, učenici se okreću jedan drugome i počinju komunicirati. Tokom noći, generacija koju su svi otpisali i prije nego im je dana šansa, otkriva jedan novi pogled na sebe i svijet oko sebe.

Film info

Trajanje filma : 01:35:00 Distributer : Editus
Datum izlaska :   23. Rujan 2015. U kinima od :   24.12.2015.
Web stranica : Nema informacija Na DVD-u od:   Nema informacija
    Na Blu-rayu od:   Nema informacija

Glumci i filmaši

Uloge : Dragan Mićanović, Mirjana Karanović, Hristina Popović
Redatelj : Stevan Filipović
Producent : Jasna Nikolic, Stevan Filipović, Branislav Jević
Scenarist :   Milena Bogavac, Stevan Filipović
vidi sve...

Komentari (2)

Riorian 22.07.2015. u 09:02:27 Film "Pored mene" redatelja Stevana Filipovića lako uspostavlja kontakt s gledateljima od kojih se svatko može prepoznati u nekom od likova. Koliko god nam neki likovi u početku bili antipatični, bahati, drski, prepotentni i puni sebe, redatelj nam tijekom filma polagano razotkriva i njihovu drugu stranu, ranjivu stranu koju skrivaju svojim grubim ponašanjem i postupcima. Otkriva nam ono ljudsko u svakom od njih, a što skrivaju (što svjesno, što nesvjesno) iza fasade hladnokrvnosti, samopozdanosti i nedodirljivosti. Upravo oni koji se čine najsigurnijima i najpopularniji su u školi / razredu zapravo imaju najviše tajni koje kriju iza maske ličnosti.
Riorian 22.07.2015. u 09:03:21 Film "Pored mene" ima ono nešto, ima dušu i suptilnu emocionalnost kojom gledatelju ulazi pod kožu i zbog čega počinje suosjećati i žaliti likove, a samim tim i drukčije promatrati ljude iz svog okruženja umjesto da ih uzima zdravo za gotovo (što nažalost prečesto svi mi činimo). Glumačka ekipa je izvrsna od Hristine Popović do plejade nadarenih mladih srpskih glumica i glumaca pred kojima je svijetla budućnost. "Pored mene" podarit će vam pozitivno i nadahnjujuće iskustvo nakon kojega ćete se osjećati bolje, ispunjenije i ljudskije, a to nam svima treba.

Komentiraj film

Kako biste komentirali film, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Pretraži projekcije

Ocjena filma

8,5
Ukupna ocjena
7,0
Naša ocjena
Moja ocjena

Datum izlaska

Prosinac 24 2015
U kinima
     
Na DVD-u
     
Na BluRay-u

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?