Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

O filmu

Pompeji (2014)

Pompeii

Žanr Akcija, Avantura, Drama
Godina 2014
Preporuka korisnika
Sviđa mi se (
52
) Ne sviđa mi se (
14
)
Rotten Tomatoes ® 27%34%
Na BluRay

Sinopsis

Kit Harington (Milo) glumi porobljenog gladijatora koji se bori kako bi došao do Pompeja uoči poznatog masovnog uništenja grada, kada je Vezuv eruptirao te su lava i pepeo uništili cijeli grad ako bi spasio Cassiu (Emily Browning), kćer svog gospodara, jer je ona žena koju voli. Dok grad polako nestaje u vulkanskom pepelu, Milo se nađe i oči u oči sa ubojicama svoje obitelji.

Film info

Trajanje filma : 00:00:00 Distributer : Blitz Film&Video
Datum izlaska :   21. Veljača 2014. U kinima od :   20.02.2014.
Web stranica : Nema informacija Na DVD-u od:   26.06.2014.
    Na Blu-rayu od:   Nema informacija

Glumci i filmaši

Uloge : Emily Browning, Paz Vega, Kit Harington
Redatelj : Paul W.S. Anderson
Producent : Paul W.S. Anderson, Peter Schlessel
Scenarist :   Janet Scott Batchler, Lee Batchler, Julian Fellowes
vidi sve...

Komentari (5)

mad_max 27.02.2014. u 00:07:36 Baš mi je falio ovakav jedan film i isto tako baš mi je dobro sjeo...Dosta je dobro snimljen film i sviđa mi se što u centru nije toliko ljubavna priča koliko sudbina Pompeja. Sama priča o gladijatorima me malo previše podsjetila na Spartaka, sigurna sam da će svi koji su pogledali seriju Spartacus primjetiti poveznice. Malo sam bila skeptična što se tiče glavnog glumca i njegovog uplašenog pogleda za ovu ulogu, ali "John Snow" je dobro odradio posao. Sve u svemu, dobro je ispalo, 3D dimenzija da pojača dojam katastrofe i uvuče te u priču, soundtrack koji prati događaj i priča u pozadini o sudbini prisutnih pojedinaca.
mekon 28.02.2014. u 00:52:46 Svi koji još pamte film ''Gladiator'' ostat če iznenađeni očitom krađom (nemam prikladniju riječ) kojom su se poslužili scenaristi ''Pompeja'' • Tamo Cassius najavljuje Scipiona Africanusa koji je kod Kartage uništio ''barbare'' a tu se najavljuje Corvus senator koji je pobio neke druge ''barbare '' u Engleskoj • Scena borbe u amfiteatru ukradena u potpunosti – uz zanemarivu razliku vezanu uz detalje • U Gladiatoru, car se obraća Cassiusu nešto kao ..povijest mi nije jača strana ali zar barbari nisu izgubili ? a u Pompejima senator govori ..nije se baš tako dogodilo ! To je ono što me smeta u filmu iako sam svjestan da svatko krade svakoga.Inače film je doprilike dobar, po meni izvlače ga završne apokaliptične scene i sama dinamika..
mad_max 01.03.2014. u 12:53:04 A izgleda da su sve priče s gladijatorima manje više iste... To je i mene zasmetalo, čak sam i u jednoj knjizi naletila na priču o gladijatorima, bila je dosta slična spomenutoj seriji Spartacus. Film Gladiator sam davno gledala zadnji put pa se ne sijećam detalja, al očito je i tu ista priča...Ah, nadajmo se da će u budućim povijesnim filmovima o gladijatorima netko naići na neku novu ideju i priču...
purcek 06.03.2014. u 12:04:29 jedan od lošijih filmova koje san pogleda u kinu u zadnjih 6 mjeseci,dinamika filma je neuravnotežena,priča je loša,nedomišljata,pravocrtna,premalo borbi i jako loše odrađena ljubavna prča između glavnih likova,štura skroz...i onda kraj filma,koji je opet loše odrađđen,jedino vridno spomena su 2 scene uništenja i to je to,nemojte trošit lovu na kino ulaznice,igrajte se pirata kad izađe na dvd-u
jack-bauer 22.07.2014. u 16:43:45 Ljubavna priča smještena unutar neke velike katastrofe ili nekog važnog povijesnog događaja. Svjedoci smo puno takvih filmova kojima je to bio light-motiv. Problem je jedino što to nekad uspije (Titanic, Armageddon, itd), a nekad baš i ne. Čini mi se da je Pompeii u ovoj drugoj kategoriji. Ili da budem precizniji čini mi se da je ostao negdje u sredini. Tipičan ljetni film katastrofe koji se nije baš proslavio ni na financijskom, a čini se ni na bilo kojem planu. Problemi - neambiciozan scenarij i isto takav redatelj + ne baš skroz iskorišteni glumci, te traljavi dijalozi. Plusevi - akcijske scene i vrhunski spec.efekati, te donekle solidna gluma Sutherlanda i Akinnuoye-Agbaje ne može ipak izbrisati loš dojam nakon gledanja. Da, o povijesnim činjenicama neću puno ni pričati jer bi to uzelo malo previše prostora. Reći ću samo to da su si autori uzeli počitavo 'kreativne slobode'. Osrednji film. Ocjena - 5 / 10.

Komentiraj film

Kako biste komentirali film, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Pretraži projekcije

Ocjena filma

6,8
Ukupna ocjena
Naša ocjena
Moja ocjena

Datum izlaska

Veljača 20 2014
U kinima
Lipanj 26 2014
Na DVD-u
     
Na BluRay-u

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?