Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

O filmu

Pobješnjeli Max 3

Pobješnjeli Max 3 (1985)

Mad Max 3

Žanr Akcija, Avantura, Triler
Godina 1985
Preporuka korisnika
Sviđa mi se (
6
) Ne sviđa mi se (
1
)
Rotten Tomatoes ® 81%49%
U kina Na DVD

Sinopsis

Dvojica muškaraca uđu. Samo jedan izađe. To je zakon arene Thunderdome u gradu Bartertownu. Međutim, donositeljica zakona Aunty Entitiy upravo će donijeti još jedan: nikad ne razljuti Pobješnjelog Maxa! U filmu Pobješnjeli Max 3 Mel Gibson po treći put glumi naslovnog junaka koji se suprotstavlja barbarima u post-nuklearnoj budućnosti – i ovoga puta postaje spasitelj plemena izgubljene djece.

Glazbena superzvijezda Tina Turner također glumi nezaboravni lik Aunty Entity, moćne domine odlučne iskoristiti Maxa kako bi ojačala svoj status u Bartertownu. Redatelji George Miller i George Ogilvie donose još jednu napetu apokaliptičnu priču „na kotačima" te jednu od najboljih filmskih tučnjava svih vremena kada se Max i gladijator Blaster sukobe s buzdovanima, pilama i bilo čime što im padne pod ruke u areni Thunderdome.

Nakon što pogledate film Pobješnjeli Max 3 složit ćete se s pjesmom koja se nalazi na njegovom soundtracku: „Ne trebamo još jednog junaka"

Film info

Trajanje filma : 01:47:00 Distributer : Continental Film
Datum izlaska :   8. Kolovoz 1985. U kinima od :   Nema informacija
Web stranica : Nema informacija Na DVD-u od:   Nema informacija
    Na Blu-rayu od:   21.08.2013.

Glumci i filmaši

Uloge : Mel Gibson, Bruce Spence, Adam Cockburn
Redatelj : George Miller, George Ogilvie
Producent : George Miller
Scenarist :   George Miller
vidi sve...

Komentari (2)

Riorian 08.06.2015. u 23:43:03 Iako ne odviše dobro primljen od strane Mad Max poklonika, treći film iz Mad Max trilogije pod naslovom "Beyond Thunderdome" otišao je korak dalje i ponudio nam uistinu dobro osmišljenu priču čime je još više produbljena i nadograđena vizija postapokaliptične Australije. Dok prvi film trilogije odlikuje napeta i zastrašujuća atmosfera, drugi akcija i prikaz života nakon propasti civilizacije, treći uvodi dramatske elemente i kompleksnije likove putem kojih je mnogo toga suptilno rečeno i naznačeno (njihovi karakteri, motivacije i sl.). Upravo zbog te svoje kompleksnosti, aluzija i metafora Mad Max 3 je bio pretežak za razumjeti mnogim gledateljima željnima tek neobavezne zabave, a ovaj film ipak nudi više. George Miller uspio je da mu svaki naredni film Mad Max trilogije bude sve bolji, nadopunjeniji i složeniji čime je svoj svijet budućnosti učinio stvarnijim. Pravac i elemente viđene u trojki do savršenstva je razvio u žestokom i silovitom četvrtom dijelu "Divlja…
Riorian 09.06.2015. u 00:16:50 ... cesta" koji još igra u kinima širom svijeta. Svakom tko je pogledao bar jedan od filmova složit će se da svaki nosi pečat maštovitosti i kreativnosti svoga autora koji vješto redateljski, scenaristički, kostimografski, scenografski, dramatski, akcijski i pejzažno dočarava svijet nakon nuklearne katastrofe i priča priču o čovjeku, čovječanstvu, (ne)humanosti, (ne)civilizaciji, preživljavanju, začetku organiziranja zajednica preživjelih ljudi oko snažnih ličnosti koje svoju moć temelje na sili, tiraniji i uskraćivanju resursa nužnih za goli život. Stoga da bi se razumjela sva veličina svijeta kojeg je George Miller zamislio i stvorio, potrebno je svaki film gledati tek kao jedno poglavlje mnogo većeg filma kojim svoju viziju budućnosti čovječanstva nastoji pretočiti na veliko platno i podijeliti je sa svima nama želeći nam prenijeti poruku i natjerati nas na razmišljanje o samima sebi i odgovornosti koju imamo spram planete Zemlje.

Komentiraj film

Kako biste komentirali film, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Pretraži projekcije

Ocjena filma

6,4
Ukupna ocjena
5,8
Naša ocjena
Moja ocjena

Datum izlaska

     
U kinima
     
Na DVD-u
Kolovoz 21 2013
Na BluRay-u

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?