Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

O filmu

Philip Morris, volim te (2010)

I Love You Phillip Morris

Žanr Drama, Komedija
Godina 2010
Preporuka korisnika
Sviđa mi se (
22
) Ne sviđa mi se (
11
)
Na BluRay

Sinopsis

Steven (Jim Carrey) je policajac, živi u braku sa Debbie, ima kćer, kuću i uobičajen život. No, nakon prometne nesreće koju doživi odluči promijeniti život i „biti ono što zapravo jest“. Ključan je trenutak kada gledatelju otkrije svoju seksualnu orijentaciju, prisjećajući se vremena kada je bio dječak i ležao na livadi sa ostalom djecom, promatrajući oblake; dok su oni u oblacima vidjeli obrise raznih predmeta, Steven je vidio muški spolni organ. Stavimo za sada na stranu činjenicu da je današnja tehnika animacije razvijena dovoljno da u prikazanom obliku oblaka svaki gledatelj filma vidi nužno i isključivo penis.

Nakon što se oporavi od nesreće odluči napokon slobodno i bez skrivanja živjeti kao gay. Sa dečkom Jimmyjem (Rodrigo Santoro) nadoknađuje sve ono što je čitav život propuštao. No, Jimmy brzo umre od AIDS-a, a Steven zbog ilegalnih stvari koje radi (krađe, prevare) završi u zatvoru. Spletom okolnosti tamo se nađe i Phillip. I tu počinje ljubavna priča.

Steven se predstavlja kao odvjetnik. Sposoban, lukav i nemaran na zabrane, sredi im zatvorsko cimerstvo, a novom partneru i sebi nabavlja najbolju hranu i najbolje od svega što je u zatvoru moguće dobiti.

Kada izađu iz zatvora, Steven se vrati na ilegalne poslove i ubrzo si na račun „prebaci“ popriličnu svotu, koliko u dolarima toliko i u nekretninama i pokretninama. Naravno, sve dijeli s Phillipom – osim činjenice na koji je način došao do toga. Kada napokon ne uspije pobjeći policiji, Phillip saznaje istinu i ostavlja ga.

Film info

Trajanje filma : 01:42:00 Distributer : Blitz Film&Video
Datum izlaska :   26. Ožujak 2010. U kinima od :   17.06.2010.
Web stranica : Posjeti stranicu Na DVD-u od:   20.10.2010.
    Na Blu-rayu od:   Nema informacija

Glumci i filmaši

Uloge : Jim Carrey, Ewan McGregor, Leslie Mann
Redatelj : Glenn Ficarra, John Requa
Producent : Luc Besson, Andrew Lazar, Far Shariat
Scenarist :   Glenn Ficarra, John Requa, Steve McVicker
vidi sve...

Komentari (2)

mariola 25.06.2010. u 14:57:05 Da Jim Carrey pokušava zadnjih 10 godina ostvariti dramsku, oscarovsku ulogu, svima je već jasno. No, ovdje uspjeva napraviti odličnu kombinaciju između toga i svog komičarskog talenta. E. McGregor je standardno odličan i sa lakoćom nas uspijeva u svoju gay osobnost, i to "ženske" strane u homoseksualnoj vezi. Dobrih fora, pogotovo odličnog, u punoj formi, J. Carreya ima napretek, sa nekoliko duhovitih preokreta. Neke od scene na kojima ćemo vjeovatno svi heteroseksualci okrenuti glave
mariola 25.06.2010. u 15:04:53 ili pokriti oči, mogle su biti i izrezane ili manje fokusirane, što se mene tiče. Par puta će vam pasti na pamet pitanje koliko su im platili da se ljube i snimaju neke od scena (ako su , a koliko znamo jesu heteroseksualci), i vjerovatno nećete poželjeti biti glumac.u tom času. Film postavlja i neka sociološka pitanja, tolerancije npr., a s druge strane postavlja se pitanje nameću li ovakvi filmovi gay kulturu ili ne. Zaključite sami. STOP puritancima, ostali naprijed. Ocjena: 7,5/10

Komentiraj film

Kako biste komentirali film, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Pretraži projekcije

Ocjena filma

6,6
Ukupna ocjena
7,4
Naša ocjena
Moja ocjena

Datum izlaska

Lipanj 17 2010
U kinima
Listopad 20 2010
Na DVD-u
     
Na BluRay-u

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?