Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

O filmu

Otok ljubavi (2014)

Love Island

Žanr Komedija
Godina 2014
Redatelj Jasmila Žbanić
Preporuka korisnika
Sviđa mi se (
4
) Ne sviđa mi se (
2
)
Na BluRay

Sinopsis

Odmor. More. Sunce. Tijela. Ljepota. Porodica Grebo stiže iz Sarajeva u Istru, na jadransku obalu. Majka očekuje bebu, otac je ponosan - na sretnom su, pošteno zasluženom odmoru. Ali u njihovom životu pojavljuje se nova osoba - karizmatična će Flora mladi brak staviti na kušnju. Dugo čuvana tajna ne može ostati skrivena na Otoku ljubavi.

Film info

Trajanje filma : 01:30:00 Distributer : Blitz Film&Video
Datum izlaska :   8. Kolovoz 2014. U kinima od :   09.10.2014.
Web stranica : Nema informacija Na DVD-u od:   11.02.2015.
    Na Blu-rayu od:   Nema informacija

Glumci i filmaši

Uloge : Ermin Bravo, Ada Condeescu, Bojana Gregoric
Redatelj : Jasmila Žbanić
Producent : Janine Jackowski, Damir Ibrahimovich, Thomas Imbach
Scenarist :   Aleksandar Hemon
vidi sve...

Komentari (2)

Riorian 21.12.2015. u 20:59:49 "Otok ljubavi" običan je televizijski filmić, gledljiv, ali ništa više od toga. Glumcima se nema što zamjeriti jer su izvukli maksimum iz, ipak, slabašnog scenarija. Posebno su dojmljive glumice Ariane Labed i Ada Condeescu koje, zapravo, i spašavaju film. Za humoristične trenutke bio je zadužen glumac Ermin Bravo koji nam je prikazao bosansku lakoću postojanja, dok je Leon Lučev odglumio zanimljiv lik homoseksualca na drukčiji, neagresivni i neklišeizirani način. Ovim filmom se očito željelo zadovoljiti sve i svakoga, tako da smo na kraju dobili bućkuriš svega i svačega koji, pak, najviše podsjeća na kakvu turističku reklamu umjesto na punokrvni film. Na osnovu filmova "Grbavica" i "Otok ljubavi", Jasmila Žbanić čini mi se precijenjenom redateljicom. (Doduše, još nisam pogledao film "Na putu" za koji kažu da je njezin najbolji uradak do sada, ali ove što jesam nisu me oduševili.)
Riorian 21.12.2015. u 21:18:02 Šteta, jer potencijal postoji i neki prizori su redateljski odlično odrađeni poput praćenja glumaca na površini i pod morem za vrijeme zarona na dah. Ženska perspektiva i pogled na odnose, veze i ljubav samu najjači su Žbanićini aduti i srž njenih preokupacija u filmovima, dok sve izvan toga djeluje površno uklopljeno u cjelinu kojom se želi dopasti svima i ne zamjeriti nikome. Takva limunada bez mirisa i okusa na kraju jedino i može završiti razočaravajućim rezultatom i slabim filmom koji gledatelja ostavlja mlakim i nezainteresiranim. Šteta zbog odličnih glumaca koje je imala na raspolaganju, od Ariane Labed iz Francuske, Ade Condeescu iz Rumunjske, Franca Nera iz Italije i našeg Leona Lučeva.

Komentiraj film

Kako biste komentirali film, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Pretraži projekcije

Ocjena filma

5,0
Ukupna ocjena
6,0
Naša ocjena
Moja ocjena

Datum izlaska

Listopad 09 2014
U kinima
Veljača 11 2015
Na DVD-u
     
Na BluRay-u

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?