Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

O filmu

Neka ostane među nama (2010)

Just between us

Žanr Drama, Komedija
Godina 2010
Redatelj Rajko Grlić
Preporuka korisnika
Sviđa mi se (
32
) Ne sviđa mi se (
6
)
Na BluRay

Sinopsis

Noć je, snijeg pada. Mlada zgodna djevojka hoda ruku pod ruku s mršavim, otmjenim i dobro držećim NIKOLOM (49) i njegovim mlađim bratom, malo punašnijim, zapuštenijim BRACOM (42). Krišom ulaze u bolnicu, gdje umire otac njih dvojice, znameniti slikar.

Stari drijema. Na noćnom ormariću je blok za crtanje i flomaster sa započetim crtežom, na zidovima oko postelje vise crteži, svi s istim motivom golih muškaraca i žena u spolnom činu. Braco se zaustavi pokraj jedne, osobito perverzne skice s dvije žene i jednim muškarcem i začuđeno pogleda usnulog oca. Za to vrijeme Nikola je nešto šapnuo djevojci, a ona se poluglasno, malo nervozno nasmijala pa izazovno gledajući Nikolu podigla suknju, spustila gaćice i prišla postelji, sasvim blizu umirućem slikaru. Braco je sjeo na obližnju stolicu znatiželjno iščekujući njegovu reakciju. Stari otvara oči, ugleda pičku pred sobom i ozari se. Blaženo sklopi oči. Glava mu utone na jastuk. Umre.

Tako počinje priča koja se događa u Zagrebu danas, u rasponu od godine dana, i u kojoj svatko od petero glavnih junaka ima zasebnu, vrlo intimnu priču o svom “duplom životu”. Pet povezanih, ponekad i paralelnih, gorko slatkih pripovijesti o ljudima u potrazi za ljubavlju i srećom.

Film info

Trajanje filma : 01:27:00 Distributer : Continental Film
Datum izlaska :   11. Ožujak 2010. U kinima od :   11.03.2010.
Web stranica : Posjeti stranicu Na DVD-u od:   16.03.2011.
    Na Blu-rayu od:   Nema informacija

Glumci i filmaši

Uloge : Predrag Miki Manojlović, Bojan Navojec, Ksenija Marinković
Redatelj : Rajko Grlić
Producent : Igor Nola
Scenarist :   Rajko Grlić, Ante Tomić
vidi sve...

Komentari (4)

neretvanka 23.03.2010. u 15:25:20 Film je sranje, žalibože novca. A pompozno najavljivane scene seksa u filmu nemaju nikakva smisla, očito ih je smišljao netko tko o seksu pojma nema. Likovi su potpuno neuvjerljivi, gluma osrednja, žene u filmu prikazane kao glupave mazohističke lutke, svega je previše i sve je previše isklišeizirano. A da stvar bude još gora, Grlić je u film uspio natrpati i svoje prijatelje (u ulozi statista), od R. Rudića do L. Zafranovića i/li Č. Prodanovića...Scenarij je loš, dijalozi umjetni.…
Anchica 23.03.2010. u 19:31:29 To sam si i mislila za ovaj film, da je tako :(
lignja_smrti 30.05.2010. u 15:05:12 Meni je film odlican :)
serafin 04.08.2010. u 17:33:56 Film je odličan, što dokazuju i važne europske nagrade na festivalima, film će igrati u Parizu, i u još mnogo europskih zemalja

Komentiraj film

Kako biste komentirali film, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Pretraži projekcije

Ocjena filma

6,8
Ukupna ocjena
7,3
Naša ocjena
Moja ocjena

Datum izlaska

Ožujak 11 2010
U kinima
Ožujak 16 2011
Na DVD-u
     
Na BluRay-u

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?