Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

O filmu

Elysium (2013)

Elysium

Žanr Akcija, Drama, SF, Triler
Godina 2013
Redatelj Neill Blomkamp
Preporuka korisnika
Sviđa mi se (
30
) Ne sviđa mi se (
7
)
Rotten Tomatoes ® 67%58%
Na DVD Na BluRay

Sinopsis

Godine 2159. postoje dvije vrste ljudi: oni vrlo bogati koji žive na ljudski izgrađenoj svemirskoj postaji imena Elysium te ostali koji žive na prenapučenoj, gotovo uništenoj Zemlji. Stanovnici Zemlje očajni su i žele pobjeći od kriminala i siromaštva te im je nužno potrebna vrhunska medicinska skrb koja je dostupna samo na Elysiumu...

Ali određeni stanovnici Elysiuma ne prežu ni pred čim kako bi prisilili donošenje anti-imigrantskih zakona i sačuvali svoj luksuzan način života. Jedini čovjek koji može donijeti ravnotežu između ova dva potpuno različita svijeta jest Max (Matt Damon), običan građanin u očajničkoj potrebi da dođe do Elysiuma.

Dok mu život visi o koncu, on nevoljko prihvaća opasnu misiju - misiju koja će ga staviti u direktan sukob sa tajnicom Delacourt iz Elysiuma (Jodie Foster) i njezinim opasnim snagama... Ali ako uspije, neće spasiti samo svoj život, već i živote milijuna ljudi na Zemlji.

Film info

Trajanje filma : 01:49:00 Distributer : Continental Film
Datum izlaska :   9. Kolovoz 2013. U kinima od :   15.08.2013.
Web stranica : Posjeti stranicu Na DVD-u od:   Nema informacija
    Na Blu-rayu od:   Nema informacija

Glumci i filmaši

Uloge : Matt Damon, Jodie Foster, William Fichtner
Redatelj : Neill Blomkamp
Producent : Sue Baden-Powell, Simon Kinberg
Scenarist :   Neill Blomkamp
vidi sve...

Komentari (4)

Bubby 12.09.2013. u 08:45:00 Blompakamp nije morao puno da karikira današnju stvarnost da bi dobio originalnu distopiju budućnosti. Kao da nam je dao neko deformišuće ogledalo da bi uspjeli, zaista, da vidimo ono što nas okružuje. Scenario je odličan. Kao da je adaptacija nekog romana PK Dicka. Po meni, ovaj film je već SF klasik, iako nije dobio previše pozitivnih kritika na na Rottenu.
gogim 29.09.2013. u 15:52:38 scenarij dobar za kvalitetan film, samo što je u ovom slučaju promašen redatelj, dobar scenarij potrošen na loš film. ocjena3/10
jack-bauer 08.03.2014. u 16:32:17 Čovjek koji je režirao odlični 'District 9' dokazao je i sa ovim filmom da mu stvarno leže te sf teme. I opet je napravio odličan film. Elysium je 'punokrvna' sf poslastica u kojoj se stvarno može uživati. I što mi se najviše sviđa kod redatelja je to što stvarno ima i talenat i viziju da napravi nešto drugačije. Znači da je ovo recimo režirao nekakav drugi redatelj tipa Emmerich ili Abrams dobili bismo akcijski sf hit koji bi zaradio hrpu 'zelembaća' i ništa drugo. A ovdje smo ipak dobili film koji ima i glavu i rep. Film s porukom i stavom, a bogami i sa dubokom društvenom kritikom. Priča je odlična, glumci na nivou, a posebno mi se je svidjela i glazba, dok o vizualnom dojmu neću trošiti puno riječi. Pa redatelj si je sa ovim film definitivno kupio ulaznicu za hollywoodsku 'a-ligu'. Samo se nadam da će ostati i dalje dosljedan sam sebi i da u budućnosti neće morati pristajati na puno kompromisa. Ocjena - 8 / 10.
Riorian 13.02.2017. u 13:21:11 Sva trojica ste u pravu i praktički ste sve detektirali što se ovog filma tiče. Ipak, dodao bih još jednu stvar, a to je emocionalnost koja ovom filmu krucijalno nedostaje da bi bio zaokružen u pravom smislu riječi. Redatelj je majstor za predočavanje tehnološkog svijeta vrlo bliske nam i vjerojatne budućnosti. U žanr znanstveno - fantastičnog akcijskog filma unio je dobrodošlu svježinu i inovativnost. Šteta što tu svoju originalnu viziju umanjuje upotrebom klišeja. Elysium bih stoga svrstao u kategoriju 'Neutralno', kad bi je bilo, jer film nije ni loš niti odličan, već negdje između.

Komentiraj film

Kako biste komentirali film, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Pretraži projekcije

Ocjena filma

7,8
Ukupna ocjena
Naša ocjena
Moja ocjena

Datum izlaska

Kolovoz 15 2013
U kinima
     
Na DVD-u
     
Na BluRay-u

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?