Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

O filmu

Djeca tranzicije

Djeca tranzicije (2014)

Children of Transition

Žanr Dokumentarni
Godina 2014
Redatelj Matija Vuksic
Glavne uloge Nema informacija
Preporuka korisnika
Sviđa mi se (
6
) Ne sviđa mi se (
0
)
Na DVD Na BluRay

Sinopsis

Djeca tranzicije film je koji prati odrastanje Davida, Natalije, Lane i Marte. Kako izgledaju sretno djetinjstvo i zdravo odrastanje i jesu li mogući u društvu koje još nije zakoračilo u vlastitu zrelost? Ovo je film o okruženju koje stvaramo za zajedničku budućnost.

Film info

Trajanje filma : 01:21:00 Distributer : ZFF/Kino Europa
Datum izlaska :   2014 U kinima od :   08.01.2015.
Web stranica : Nema informacija Na DVD-u od:   Nema informacija
    Na Blu-rayu od:   Nema informacija

Glumci i filmaši

Uloge : Nema informacija
Redatelj : Matija Vuksic
Producent : Nenad Puhovski
Scenarist :   Matija Vuksic
vidi sve...

Komentari (2)

Riorian 24.07.2015. u 08:24:25 Dokumentarni film "Djeca tranzicije" zaslužuje svako gledanje, a ponajviše bi ga trebalo prikazivati osnovnoškolcima i srednjoškolcima. Kroz prizmu četvero djece redatelj nam donosi pregled stanja u društvu, odnosno degeneraciju hrvatskog društva u kojemu su najvažnije teme postale novac, turbo folk, skupe modne marke, transferi u bogate europske nogometne klubove, društveni status i instant slava. Zastrašujuće je, otrežnjavajuće i ozbiljno stanje mladih generacija koje postaju sve primitivnije, ispraznije i gluplje. Kakva nas budućnost očekuje s takvim generacijama? Zašto policija i pravosuđe ne poduzimaju korake u sprečavanju maloljetničkog nasilja kako onog fizičkog i verbalnog, tako i onog virtualnog preko interneta, društvenih mreža i video snimki? Kakva je to država i kakvo društvo u kojem se žrtvu kažnjava (izbacuje iz škole), a nasilnike zbog 'uglednih', bogatih, poznatih i moćnih roditelja u srodstvu s onima koji bi trebali biti ruka pravednosti ne…
Riorian 24.07.2015. u 08:36:43 ...kažnjava kako zaslužuju? Do kada ćemo biti slijepi pred nepravdom i okretati glavu s opravdanjem da se ona događa nekom drugom, a ne nama? Do kada će sebičnost, egoizam, snobovština i plitkost duha i uma vladati ljudima? Kolika je odgovornost crkve, političara, roditelja, nacionalizma, sporta, estrade, interneta, televizije i ostalih medija u zaglupljivanju najmlađih na kojima svijet ostaje? Pitanja su brojna i zahtijevaju promišljanje, a još više djelovanje, jer ako potpuno izgubimo osjećaj suosjećanja i ljudskost, te iste ne njegujemo u naših najmlađih ne piše nam se dobro. Velika preporuka za gledanje ovog dokumentarca svima, od 4 do 99 godina.

Komentiraj film

Kako biste komentirali film, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Pretraži projekcije

Ocjena filma

7,5
Ukupna ocjena
6,0
Naša ocjena
Moja ocjena

Datum izlaska

Siječanj 08 2015
U kinima
     
Na DVD-u
     
Na BluRay-u

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?