Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

O filmu

Broj 55 (2014)

Number 55

Žanr Ratni
Godina 2014
Redatelj Kristijan Milić
Preporuka korisnika
Sviđa mi se (
190
) Ne sviđa mi se (
27
)
Na DVD Na BluRay

Sinopsis

U jesen 1991. godine mala skupina hrvatskih vojnika odlazi u patrolu improviziranim oklopnim vozilom vlastite izrade. U obližnjem selu upadaju u zasjedu, vozilo biva onesposobljeno, a oni su prisiljeni sakriti se u obližnju kuću. Njihov otpor udruženim snagama pobunjenih Srba, JNA i srpskih specijalaca traje gotovo 24 sata, a paralelno pratimo napore njihovih suboraca da ih izvuku iz okruženja. Priča je zasnovana na istinitom događaju.

Film info

Trajanje filma : 01:30:00 Distributer : Blitz Film&Video
Datum izlaska :   2014 U kinima od :   20.11.2014.
Web stranica : Nema informacija Na DVD-u od:   Nema informacija
    Na Blu-rayu od:   Nema informacija

Glumci i filmaši

Uloge : Goran Bogdan, Marko Cindrić, Slaven Knezovic
Redatelj : Kristijan Milić
Producent : Stanislav Babić
Scenarist :   Ivan Pavličić
vidi sve...

Komentari (2)

Riorian 01.08.2014. u 18:03:46 Iako film Broj 55 nije zaslužio Zlatnu Arenu za najbolji film 61. pulskog filmskog festivala, radi se o vrhunski produciranom i atraktivnom naslovu. Broj 55 besprijekoran je s tehničke strane i vizualno upečatljiv ratni film. Scenografija, kostimografija, montaža, režija, zvuk i atmosfera su odlični. Bez politiziranja film se bazira na sudbini ljudi u ratnom kaosu i akciji kakvu do sada još nismo vidjeli u hrvatskomu filmu, te će sigurno u kina privući šire gledateljstvo. Redatelj Kristijan Milić na trenutke se poigrao elementima špageti - vesterna koji uz dojmljivu zvučnu pozadinu stvaraju snažan utisak kod gledatelja i uvlače još dublje u radnju i brigu za sudbinom likova. Ako je filmom Živi i mrtvi navijestio svoj osebujni autorski stil 'tarantinovskog' prosedea, ovime ga je definitivno potvrdio. Uz malo više autorske slobode u kreiranju budućih priča i likova, Milić bi mogao vratiti zanimanje šireg gledateljstva za hrvatski film i puniti kino dvorane u Hrvatskoj,…
ekalipso 26.11.2014. u 12:27:07 nakon ovog Riorianovog komentara, nemam što za dodati.:-) pripremila sam opis za jedan drugi portal, ali ovim je sve bitno rečeno. u svakom slučaju, imamo odličan novi ratni film, dodatnu težinu daje i činjenica da je riječ o istinitom događaju, a vrhunsko umijeće redateljske palice, kamere i glume, uz odličnu fotografiju i muzičku podlogu i još štošta traže samo da izrazim - chapeau bas (kapa dolje).

Komentiraj film

Kako biste komentirali film, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Pretraži projekcije

Ocjena filma

7,3
Ukupna ocjena
7,0
Naša ocjena
Moja ocjena

Datum izlaska

Studeni 20 2014
U kinima
     
Na DVD-u
     
Na BluRay-u

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?