Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

O filmu

Australija

Australija (2008)

Australia

Žanr Romantika, Ratni
Godina 2008
Redatelj Baz Luhrmann
Preporuka korisnika
Sviđa mi se (
20
) Ne sviđa mi se (
1
)
Rotten Tomatoes ® 55%65%

Sinopsis

U najudaljenijem predjelu zemaljske kugle, jedna je žena krenula u potragu za svojim suprugom, da bi se uskoro našla usred nemira i avanture o kakvima nije mogla niti sanjati.Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman) provela je svoj život u potrazi za površnim savršenstvom, a brak bez ljubavi i potomstva oduzeo joj je svaki smisao života izvan vlastite staje s konjima.

Uvjerena da je suprug vara, tvrdoglava Sarah napušta London i putuje do udaljenog australskog gradića Darwina kako bi se suočila s njime.Njezin nevoljki vodič kroz ogromna nemilosrdna prostranstva Sjevernog Teritorija je Drover (Hugh Jackman), sirovi gonič stoke koji je u svojoj neuglađenosti upravo suprotan Sarahinoj aristokratskoj profinjenosti. Njihovu istinsku međusobnu netrpeljivost narušit će jedna tragedija, nakon koje će Sarah preuzeti brigu o jednom šarmantnom siročetu po imenu Nullah (Brandon Walters).

Napola Aboridžin, a napola bijelac, Nullah se našao u segregiranom društvu koje ga tretira kao autsajdera.
Istovremeno, ranč Faraway Downs nalazi se na rubu propasti, a podmukli upravitelj Neil Fletcher (David Wenham) planira s kraljem stočara King Carneyem (Bryan Brown) ubrzati njegovu propast te preuzeti zemljište.

Kako bi spasila Faraway Downs, Sarah se mora udružiti s Droverom i prevesti 1500 grla stoke preko prekrasne, ali okrutne, australske pustopoljine. Zajedno s Nullahom, u njihovom pohodu pridružuje im se i skupina neprilagođenih najamnih radnika i malih zemljoposjednika, među kojima su i alkoholom zaluđeni računovođa Kipling Flynn (Jack Thompson), Droverovi vjerni aboridžinski stočari Magarri (David Ngoombujarra) i Goolaj (Angus Pilakui), kao i misteriozni plemenski vrač zvan King George (David Gulpilil).

Izmijenjena snagom i ljepotom krajolika te svojom povezanošću s Nullahom, Sarah se pretvara u ženu kakvom je oduvijek željela biti, dok njezin prezrivi odnos prema Droveru prerasta u duboko poštovanje i divljenje, a zatim i ljubav.

Ali kad zloslutne ratne aktivnosti dosegnu australsku obalu, Sarah i njezina nesuđena nova obitelj biti će razdvojeni. Po prvi put u životu, Sarah pred sobom ima nešto za što se vrijedi boriti – a što iziskuje veliku strast, hrabrost i odlučnost, kako bi zaštitila ljude do kojih joj je stalo.

Film info

Trajanje filma : 02:35:00 Distributer : Continental Film
Datum izlaska :   26. Studeni 2008. U kinima od :   25.12.2008.
Web stranica : Posjeti stranicu Na DVD-u od:   13.05.2009.
    Na Blu-rayu od:   13.05.2009.

Glumci i filmaši

Uloge : Nicole Kidman, John Walton, Brandon Walters
Redatelj : Baz Luhrmann
Producent : G. Mac Brown, Baz Luhrmann, Catherine Knapman
Scenarist :   Stuart Beattie, Ronald Harwood, Richard Flanagan
vidi sve...

Komentari (1)

VIOLETA 19.11.2010. u 15:50:23 dosadnooooooooo

Komentiraj film

Kako biste komentirali film, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Pretraži projekcije

Ocjena filma

7,5
Ukupna ocjena
7,9
Naša ocjena
Moja ocjena

Datum izlaska

Prosinac 25 2008
U kinima
Svibanj 13 2009
Na DVD-u
Svibanj 13 2009
Na BluRay-u

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?