Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

O filmu

Astro Boy (2009)

Astro Boy

Žanr Animirani, SF
Godina 2009
Redatelj David Bowers
Preporuka korisnika
Sviđa mi se (
25
) Ne sviđa mi se (
2
)
Na BluRay

Sinopsis

U futurističkom svijetu grada Metroa, svjetlucavog grada na nebu, genijalni znanstvenik dr. Tenma stvara Astro Boya kako bi nadomjestio sina kojeg je izgubio, a njegovo biće ispunja najboljim ljudskim karakteristikama i vrijednostima, te izvanrednim super moćima. Ne mogavši ispuniti očekivanja tužnoga oca, Astro Boy biva odbačen i primoran suočiti se s još jednim udarcem – saznaje da je robot, a ne ljudsko biće.

Astro Boya, koji u sebi nosi Plavu jezgru, izvor energije sačinjen od pozitivne „plave“ energije, traže postrojbe militaristički nastrojenog predsjednika Stonea koji je opsjednut time da Jezgru pribavi za „Peacekeepera“, robota izumljenog kao oružje za dominaciju nad Zemljom.

Bježeći od vojske, Astro Boy pada na površinu Zemlje. Izgubljen i nesiguran glede vlastitog identiteta, Astro Boy se samo želi uklopiti. Negirajući svoju pravu prirodu, skupini djece-skitnica pokušava se predstaviti kao ljudsko biće. Na naivan način pada pod utjecaj njihovoga vođe Hamegga u kojem vidi očinsku figuru. Hamegg ga na njegov užas razotkriva kao robota i pokušava ga pretvoriti u robota-gladijatora.

U „Hameggovim igrama robota“ Astro Boy je primoran suočiti se sa čitavim nizom robota. Budući da se odbija boriti, a svoje protivnike onesposobljava samo kada je ugrožena sigurnost gledatelja, Astro Boy svojom plemenitošću osvaja svjetinu. Naletjevši na signal energetskog izboja Jezgre, vojska uspijeva zarobiti Astro Boya koji se miri sa svojom sudbinom. Dok mu dr. Tenma, čovjek koji ga je stvorio, otklanja izvor energije, Astro Boy mu oprašta. Kada uvidi njegovu urođenu dobrotu, dr. Tenma konačno shvaća kakvu je pogrešku počinio. Pomirivši se sa sinom kojega je greškom odbacio, dr. Tenma pomaže Astro Boyu da pobjegne.

Destruktivni Peacekeeper, koji je po predsjedničkoj naredbi dobio nevjerojatno opasnu negativnu Crvenu jezgru, potpuno je izmakao kontroli i hara gradom Metro. Astro Boy se vraća kako bi pomogao stanovnicima grada. Bori se protiv Peacekeepera i sprječava pad grada na površinu Zemlje. Do raspleta priče dolazi u konačnoj borbi kada Astro Boy prihvati svoju robotsko-ljudsku prirodu i shvati da je njegova sudbina biti spasitelj čovječanstva.

Film info

Trajanje filma : 01:34:00 Distributer : Blitz Film&Video
Datum izlaska :   23. Listopad 2009. U kinima od :   03.12.2009.
Web stranica : Posjeti stranicu Na DVD-u od:   07.04.2010.
    Na Blu-rayu od:   Nema informacija

Glumci i filmaši

Uloge : Nicolas Cage, Kristen Bell, Charlize Theron
Redatelj : David Bowers
Producent : Paul Wang, Francis Kao, Cecil Kramer
Scenarist :   Osamu Tezuka, Timothy Harris
vidi sve...

Komentari (0)

Komentiraj film

Kako biste komentirali film, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Pretraži projekcije

Ocjena filma

7,1
Ukupna ocjena
7,1
Naša ocjena
Moja ocjena

Datum izlaska

Prosinac 03 2009
U kinima
Travanj 07 2010
Na DVD-u
     
Na BluRay-u

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?