Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Djeca su dobro" premijerno u Puli

PREMIJERE I RED CARPET / OBJAVLJENO: 10.05.2011. / Autor: Moj Film "Djeca su dobro" premijerno u Puli

Film "Djeca su dobro" (The Kids Are All Right) redateljice Lise Cholodenko, koji je ove godine osvojio Zlatni globus za najbolji film u kategoriji komedije ili mjuzikla, imat će svoju hrvatsku premijeru u pulskoj Areni u sklopu Međunarodnog programa 58. Festivala igranog filma u Puli.

 

U filmu "Djeca su dobro", koji je dobio i četiri nominacije za Oscara (među kojima i one za najbolji film i scenarij), glavne uloge tumače Julianne Moore, Mark Ruffalo i Annette Bening, koja je za svoju interpretaciju nagrađena Zlatnim globusom. U ovom filmu dvoje djece lezbijskog para začeto umjetnom oplodnjom (glume ih Mia Wasikowska i Josh Hutcherson) pronalaze svog biološkog oca i uključuju ga u obiteljski život.

Na Festivalu će također biti prvi put u Hrvatskoj prikazan britanski film "Ženska prava hoću!" ("Made in Dagenham") redatelja Nigela Colea. Riječ je o humornoj drami nastaloj po istinitim događajima iz 1968. u pogonu Forda u engleskom gradiću Dagenhamu, gdje su radnice uspjele izboriti jednake plaće kao i muškarci. U glavnim ulogama nastupaju Sally Hawkins ("Samo bez brige" Mikea Leigha), Bob Hoskins i dr.

Ženska prava hoću
Prizor iz filma "Ženska prava hoću"

Treći novitet u Međunarodnom programu također je posvećen ženama: riječ je o francuskoj romantičnoj komediji "Žene sa šestog kata" Philippe Le Guaya, premijerno prikazanom na ovogodišnjem Berlinaleu, a u kojem nastupaju Fabrice Luchini, Sandrine Kiberlain, Carmen Maura i dr. U Parizu 1960-ih, život konzervativnog bogataškog para promijenit će se iz temelja zbog zbližavanja supruga sa služavkama koje žive u potkrovlju.

Žene sa šestog kata
Prizor iz filma "Žene sa šestog kata"

Međunarodni program 58. Festivala igranog filma u Puli bit će zaključen nakon Festivala u Cannesu, a Nacionalni program bit će objavljen u lipnju na konferenciji za medije nakon sjednice Festivalskog vijeća. Festival igranog filma u Puli najdugovječniji je i najposjećeniji je i filmski festival u Hrvatskoj, s ukupno 77.558 gledatelja 57. izdanja. Nacionalni program ove se godine održava od 16. do 23. srpnja, a Međunarodni od 9. do 23. srpnja.

Više informacija možete saznati na www.pulafilmfestival.hr.

Oscar premijera pula film festival pff zlatni globus The kids are all right djeca su dobro ženska prava hoću žene sa šestog kata


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?