Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Svježe u kinima - Dva dana, jedna noć

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 29.01.2015. / Autor: Moj Film Svježe u kinima - Dva dana, jedna noć

Belgijski redateljski dvojac braća Dardenne poznati su po svojoj tendenciji da snimaju filmove koji propitkuju poziciju pojedinca u širem socijalnom okruženju. Svakako najpoznatija takva djela su im "Dijete" (2005) i "Rosetta" (1999), oba nagrađena Zlatnom palmom u Cannesu.

Trailer - Dva dana, jedna noć

"Dva dana, jedna noć" prati Sandru, mladu ženu koja ima jedan vikend da uvjeri svoje radne kolege da se odreknu bonusa ne bi li ona zadržala svoj posao. Potresna priča s oskarovkom Marion Cotillard u glavnoj ulozi žene koju divlji kapitalizam tjera na očajničke poteze.

Premijerno prikazan u službenoj selekciji Cannes film festivala 2014., snažna i emotivna priča o opstanku unutar postkapitalističkog svijeta običnih šljakera, obespravljenih i jadnih, primoranih na borbu do posljednjeg daha. Izvrsna oskarovka Marion Cotillard nagrađena je europskim Oscarom za svoju dirljivu ulogu Sandre u filmu braće Dardenne, a nominirana je i za Oscar u kategoriji najbolje glumice u glavnoj ulozi. Nakon zlatnog kipića osvojenog za ulogu Edith Piaf u filmu "Život u ružičastom" (2007), Cottilard je ovo druga nominacija za Oscar.

Ovo je film koji bi posebno domaća publika trebala znati prepoznati, pogotovo jer se radi o filmu koji se bavi običnim malim zaposlenim šljakerom koji se suosjećanjem kod svojih kolega bori za svoje radno mjesto.

Oscar zlatna palma cannes Marion Cotillard Oscars Cannes film festival dva dana jedna noć život u ružičastom edith piaf dardenne Deux jours une nuit


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?