Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Održana svečana premijera filma "The Show Must Go On"

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 28.04.2011. / Autor: I.C. Održana svečana premijera filma "The Show Must Go On"

Premijera filma 'The Show Must Go On': Kako Nevio Marasović 'prve mačiće' nije bacio u vodu, već u budućnost i tako zasjenio holivudski blockbuster!

Iako je na drugom kraju grada u tijeku bila premijera još jedne holivudske 'novotarije', akcijskog spektakla Thor 3D, nakrcanog zvučnim imenima poput Anthonyja Hopkinsa i Natalie Portman, prava se filmska vreva događala u Movieplexu, gdje je također svoju prvu zagrebačku projekciju, imao dugometražni prvijenac Nevija Marasovića 'The Show Must Go On', a bilo je toliko gužvovito, da su se do posljednjeg mjesta napunile dvije kino dvorane.

Filmskom entuzijastu, kako su ga 'krstila' neka dežurna uha filmske kritike, mlađahnom Neviju Marasoviću, pošlo je za rukom još jednom, privući pažnju i medija i publike. Budući da je u posljednje vrijeme intenzivno radio na humorističnoj seriji 'Instruktor', datum premijere se poprilično otegnuo, a na koncu se poklopio i s londonskom, gdje je njegov SF-film prikazan u sklopu 10. međunarodnog festivala SCI-FI filma.

Bilo bi jako uzbudljivo biti sada u Londonu, no ipak je ovo moj grad. I radnja filma se događa u Zagrebu, a i većina ekipe je odavde, tako da najvažnije je 'pobijediti' na domaćem terenu - nije bilo dvojbe kod Nevija.

SF-drama inspirirana Big Brotherom na tragu akcijskih trilera 'The Show Must Go On' svoj je festivalski debi imala na lanjskom Pulskom filmskom festivalu, gdje je osim što joj je pripala čast da otvori festival, pobrala i pregršt nagradnog 'vrhnja'.

Osvojio sam nagrade za scenarij, za debitanta godine, za specijalne efekte, no moram priznati, da se drugi ne uvrijede, najviše mi je srcu prirasla nagrada Oktavijan filmskih kritičara. Kad tek startaš, možeš sve očekivati. A kad te kritičari uzmu na zub, gotov si - iznio je svoje 'debitantske' dojmove.

Kako to obično biva, zbog rak-rane domaće filmske industrije, 'mršavih' financija, Nevijevu originalnu ideju o šest parova zatočenih u kući reality showa koji zbog odluke producenta da im prešuti sve što se događa izvan njihovih zidova, preživljavaju svjetsku kataklizmu, sa 'sa svih strana zgrnutih' 200.000 kuna, nije bilo lako pretočiti u filmsku stvarnost, no kad je baš zagustilo, u pomoć je priskočila redateljeva mama koja je bezrezervno vjerovala u projekt.

Nekako smo se skrpali na kraju i s tim smo sredstvima napravili najbolje što smo mogli. Uistinu, brojna je ekipa svoj dio odradila za džabe. Imao sam sreće, jer ni glumce nisam morao nagovarati da sudjeluju i ostanu 'praznih' džepova. Ključnu je ulogu odigralo što smo si svi međusobno dobri, a i 'zalijepili' su se na priču jer je ovo zapravo po svemu jedan drukčiji hrvatski film -  zadovoljno je zaključio.

Glavnog protagonista, big bossa realityja 'Housed', igra pomalo zaboravljeni Sven Medvešek, koji kako kaže, vjeruje da ponovno dolazi njegovo vrijeme.

Uloga je nadasve zanimljiva i bila mi je golem izazov jer privatno zazirem od reality showova pa mi je to područje prava nepoznanica. Kod kuće ni nemam televizor, a kamoli da trošim vrijeme na Big Brother. Nevijev rad i ideja za film su me sasvim oduševili. Dok je ovakvih svježih autora na filmskom tržištu, ja sam uvijek za suradnju. Prije sam godišnje snimio po jedan film, a u posljednje me vrijeme nije bilo. No, strpljiv sam ja skroz. Čekam da me mladi autori prepoznaju - iskren je bio Medvešek.

Drugi dio svoje uloge, onaj privatni, gdje mu je ex životna suputnica, baš kao i u stvarnom životu, Nataša Dorčić, na filmsko je platno bilo perolako prenijeti.

Da, Nataša mi je u filmu bivša žena s kojom imam sina. Uvelike sve podsjeća na našu istinsku životnu priču. Mislim da mi je to bila olakotna okolnost jer se Nataša i ja izuzetno dobro poznajemo pa i prepoznajemo te slične životne situacije, a i nakon niza godina uvijek ostane te neke međusobne energije i kemije - priznao je inače samozatajan glumac. 

Vatreno filmsko krštenje imala je i vrckava Ida Prester kojoj je ulogičica TV-voditeljice reality showa, sjela kao salivena.

Tek ću sad vidjeti film i jedva čekam. Ni sama ne znam kako su to sve na kraju izmontirali. Dopala me uloga histerične voditeljice koja samo melje i melje bez prestanka, tako da mi se nimalo nije bilo teško uživjeti. Snimanje je prošlo začas i sve je bilo kao po špagi. Bez lažne skromnosti, i u stvarnom bi životu rado vodila jedan takav reality šou, a i ponovila ovakvo iskustvo - otvoreno je priznala, uz svoj poznati osmijeh, pjevačica grupe Lollobrigida, čije su pjesme 'posuđene' i za glazbenu kulisu filma 'The Show Must Go On'.

Premda se ostali noviteti hrvatske produkcije ( Šuma summarum, Majka asfalta, Dva sunčana dana..) ne mogu pohvaliti impozantnim brojem gledatelja, već potvrđuju već učmali trend nezainteresiranosti šireg pučanstva za 'domaćice', perspektivni se redatelj Nevio Marasović bori za sjajniju 'bilancu'.

Ne bojim se da će film podbaciti. Sve ćemo napraviti da pridobijemo gledatelje, čak i pustiti medijsku prašinu (smijeh). Ionako je tematikom i žanrom ovaj film bliži mlađim generacijama, prije svega, faceboookovoj, tu je naša prilika - optimističan je.

U svom sljedećem uratku neće ostati vjeran SF-žanru, nego će iznenaditi nečim novim, a od sedme se umjetnosti ne odvaja, jer jedino u njoj vidi svoju budućnost.

Movieplex premijera Thor sf Sven Medvešek pula film festival nevio marasović nataša dorčić big brother reality show zlatna arena the show must go on razgovor housed Ida Prester


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?