Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru
Filmski forum Film Aktualni filmoviDOVE FILMSKA KRITIKA
Stranice: 1 2 3 4 Odgovori
Autor Tema: DOVE FILMSKA KRITIKA

Administrator
bukky

Ukupno postova: 82
Član od: 28.06.2009.
DOVE FILMSKA KRITIKA
16.05.2010. u 16:44:58
Trampajte s nama, napišite recenziju filma Robin Hood, a DOVE ti poklanja MEN+CARE paket proizvoda.



Najčešći oblik trgovine do kraja srednjeg vijeka je bila robno-robna razmjena(trampa). Ti nama svoju recenziju filma Robin Hood, DOVE tebi poklanja MEN+CARE paket proizvoda.

Dovoljno je na forumu portala moj-film.hr ukratko napisati osobno viđenje najnovijeg filma Robin Hood i deset najbolje napisanih osvaja KOMPLET Dove MEN+CARE torbicu, stick „Clean Comfort“, 2 gela za tuširanje („Clean Comfort“ i „Extra Fresh“) te 2 dezodoransa („Clean Comfort“ i „Energizing Spice“).



Nema nikakvih ograničenja pri pisanju recenzije, slobodni ste napisati dugi ili kratki tekst svog viđenja filma a ocjenjivati ćemo sadržajnost teksta.

Trampa DOVE FILMSKA KRITIKA traje do 30. svibnja 2010., a svoje tekstove objavljujete unutar ove teme.

Pobjednici će biti obaviješteni putem e-maila i objavljeni na naslovnici, kao i najbolje napisana recenzija filma Robin Hood.
Uredio bukky, 17.05.2010. u 00:59:49

Korisnik
Asterix

Ukupno postova: 4
Član od: 16.05.2010.
Odg: DOVE FILMSKA KRITIKA
16.05.2010. u 22:55:47
Film je odličan...Najviše me se dojmila scenografija koja je vrhunska tijekom cijelog filma..Efekti su i više nego dobri..Priča kao priča jedinstvenog Robina Hooda..Sviđa mi se u filmu što ima i humora, pogotovo ljubav novopečenog kralja prema njegovoj majci te njegova glupavost i smotanost..Također scene ratovanja su na minimalnoj razini što paše, i te scene su vrhunski napravljene.Vjerujem da će svatko doživjeti drugačije ovaj film, nekome je odličan nekome je isfurana dosadna priča o Robinu Hoodu. Također mislim da sama priča nema veze sa ostalim stvarima u filmu, tipa scenografije i kostimografije, efekata. Film je dostigao čistu desetku po tome (ajde dobro, poslije Avatara po mom mišljenju). Svim glumcima pristaje uloga koja im je propisana, naročito Cate Blanchett,Mark Strongu te vječnom Max von Sydowu ...Znam da moja kvazi recenzija nema nikakvog redoslijeda (prva i zadnja valjda u životu) i da nije ogromna i ispunjena..Više sam se osvrtao na ostalo a ne na samu priču.. Pozdrav ekipi s portala

Korisnik
ZAKSAM

Ukupno postova: 2
Član od: 07.09.2009.
Odg: DOVE FILMSKA KRITIKA
17.05.2010. u 13:30:41
Vec viđeno jako puno puta... Dobro su rekli, film se trebao zvati "Robin Hood Begins", jer su očito pokušali napraviti ono što je napravljeno s Batmanom... Nažalost, Ridleyevo vrijeme je već polako prošlo, te ne može progurati to kao što Nolan gura 10 godina..."Kanon" su dosta promijenili, što nije toliko ni loše da je u planu nekakva trilogija, ali ovako, kao samostalan film,ne sjeda baš najbolje... Ime Robin Hood se pojavljuje tek na kraju 2 i pol satnog filma prvi put... Bitke su vrlo mlake, o nekoj epičnosti nema govora, cijela francuska i engleska vojska se sastoje od kojih 2000 ljudi.... Glazba loše prati scene i radnju, i uopće ne stvara atmosferu,scene su reciklirane iz već 1000 sličnih filmova i više jednostavno nije zabavno gledati istu stvar toliko puta...eto,to je to, ništa posebno,osrednje, mlako, bezdušno...

Korisnik

Ukupno postova: 1
Član od: 10.03.2010.
Odg: DOVE FILMSKA KRITIKA
18.05.2010. u 00:33:43
Što je natjeralo Scotta da se po stoti put vrati slavnom odmetniku i ugura u njegove tajice, pardon, kožne hlače, gladijatora Russella Crowea umjesto da kreira antipod om Conneryju i ulaguje se curicama iz multipleksa s nekakvim mladim Robinom u tajicama Roberta Pattinsona.Scottov odabir igra na sličnu strategiju kao i onaj Reynoldsov. Zato canneskom umjetničkom direktoru Thierryju Fremauxu treba Scottov film da bi njegovim megazvijezdama ispuno crveni tepih. Pritom Scotta više zanima rekonstruirati mit odmetnika velikog srca i prilagoditi ga duhovima našeg vremena (kraljevi ljudi koji ubiru porez u krvi simbol su neosjetljive i pohlepne države danas koja pljačka narod svojim haračima). Scottov Robin još nije postao mit i u filmu nije "Hood" već ima pravo ime i prezime (Robert Longstride). Patriotska nit mu je dostatno hipersenzibilna, pa ga Scott promatra kao spasitelja zemlje od građanskog rata i velikog borca protiv francuskih osvajača.Robin tako kaže da se država mora graditi iz temelja, poput katedrale, i opisan je kao »pošten, hrabar i naivan«, dakle, onako kakav pravi Englez treba biti, pri čemu se njegova naivnost odnosi na kritiku križarskih ratova iz kojih se netom vratio jer su prema njemu muslimani bili najveće žrtve.
I dok su Francuskinje u filmu dobre jedino u krevetu, Marian je portretirana kao samosvojna žena koja potkiva konje i dobro barata lukom i plugom, ali ipak ne može biti vlasnica zemlje ako nije udata, pa njen tast pronalazi u Robinu idealnu zamjenu za njena umrlog muža. Naravno, Scott ne zazire od prepoznatljive vizualne pirotehnike, pa očekujte kišu strelica.Sve u svemu, dobili smo decentni ali konvencionalni komad filma koji možda ne zaslužuje otvoriti Cannes, ali će ga zasigurno prigrliti publika u multipleksu iz ugla, dakako, s očekivanom pauzom jer film nepotrebno traje skoro dva i pol sata.

Korisnik

Ukupno postova: 1
Član od: 10.03.2010.
Odg: DOVE FILMSKA KRITIKA
18.05.2010. u 10:41:14
Neobična recenzija u rimi
Priznajem da su moja očekivanja od Hooda i zgodnog mi Crowa bila puno veća
ali sami film mi previše dosadnjikav a ni pogled na Crowa nije neka sreća.
U filmu je puno slijepih ulica i radnji zapetih u praznom hodu
a ni glavna tematika borbe protiv bogatih ne drži mi previše vodu.
Film spašava humor u tragovima i očigledne Crowe-Blanchett kemije
Ali izgleda da nije izbilo na površinu sve ono vrijedno što se u njemu krije.
Puno mi je bolje i upečatljivije Costner odradio lik Robina Hooda
I vjerodostojnije su mi uloge njegove družine iz Sherwooda.
Nekako su mi ovim filmom srušili o junaku Hoodu povijesni mit
I mislim s (neprofesionalnog) stajališta da film neće postati hit.

Korisnik

Ukupno postova: 1
Član od: 18.05.2010.
DOVE - kritika za film
18.05.2010. u 12:57:26
Film je o.k., dobri efekti samo dugo traje - dobar je za skratiti vrijeme vikendom ! PREPORUKA !

Korisnik

Ukupno postova: 2
Član od: 06.03.2010.
Odg: DOVE FILMSKA KRITIKA
18.05.2010. u 13:47:43
Odlučio sam pogledati film Robin Hood otvorenog uma..Nisam čitao kritikie, niti gledao trailere i u početku mi se film činio sasvim solidnim. Mislim, kao film Ridley Sotta vrlo je profesionalno napravljen, odlična glumačka postava, odlična produkcija, odlični kadrovi..No, ipak uza sve to nemojte očekivati da će vas priča ili gluma zadiviti. Osim lika Marion, ostali likovi su vrlo predvidljivi i dvodimenzionalni. Film se pokušava prikazati kao povijesno točan, no zapravo se stječe dojam dobro zamaskiranog fantasy filma. Nekoliko scena borbe je prikazano u stilu filma Gladiator, uzbudljive su ali ne previše uvjerljive. Sama priča je nepotpuna, sa puno rupa. Neke scene su potpuno usporene, dok druge ključne koje bi trebale biti bolje razrađene,koje bi trebale objasniti postanak Robin Hooda su reducirane na nekoliko kadrova..Sve u svemu, film je ok za pogledati i kraj filma ostavlja mogućnost nastavka, za koji smatram da bi mogao biti odličan.

Korisnik

Ukupno postova: 1
Član od: 11.04.2010.
Odg: DOVE FILMSKA KRITIKA
18.05.2010. u 14:40:35
Nisam neki kritičar. Volim pogledat film bez predrasuda. Tak i ovaj,volim u verziju jer me podsjeća na djetinjstvo pa sam pogledao i novu. Nije mi bilo žao šta sam platio kartu jer sam bar ponovno shvatio da remake nikad nije ni sličan orginalu,kao da su mislili da skupiti dobre glumce,producente,kostimografe,scenografe i ostalu ekipu je dovoljno. Priča kao nije bitna pa su je razvukli,razvodnili i ubili Robina kakav je nekad bio. Al eto vidio sam,neću ponovno i život ide dalje.

Korisnik

Ukupno postova: 1
Član od: 07.05.2010.
Odg: DOVE FILMSKA KRITIKA
19.05.2010. u 01:04:05
Ni Robin Hood nije više što je nekad bio. Nije to više onaj simpatični lik u zelenim tajicama koji krade od bogatih da bi dao siromašnima. "Najnoviji" Robin Hood Ridley - a Scott - a bori se za društveni sloj za koji bi današnji termin bio viši srednji sloj ( tamo gdje i ako još uvijek, uopće, postoji ), a protiv tadašnjih taksi, davanja, poreza .. ( sounds familiar? ). Naravno, on je i žestoki borac protiv mrskih neprijatelja Francuza i istinski heroj očuvanja engleske krune koja, očito, i nije baš tako zahvalna .. Ali o tome ćemo ( opet remake? ) tek gledati?
Malo je reći da film obiluje sadržajem, iako je redoslijed događaja priča za sebe. Ako preživite 140 minuta predavanja iz engleske povijesti 12. st. krcatih intrigama, izdajama, salvama strijela, mačevima, toljagama, kopljima, katapultima, vrelim uljem, blatom, tmurnim licima, lošim zubima, sa svih strana probijenim licima, vratovima, grudima i leđima, možda vam u sjećanju i ostanu majstorski režirane scene borbi ( osim posljednje ), opsada utvrda, bitki na poljima, romansa Robina i Marion ..
I ako ne zbog toga, ostatka glumačke ekipe ( C. Blanchett, M. Strong, M.v. Sydow .. ) i već dokazanog znalca Ridley - a Scott - a, razlog zašto pogledati film je, naravno, uvijek odlični Russell Crowe!!
Uredio ninic, 25.05.2010. u 00:44:34

Korisnik

Ukupno postova: 1
Član od: 15.12.2009.
Odg: DOVE FILMSKA KRITIKA
19.05.2010. u 10:08:15
Robin Hood je legendarna priča ispričana već puno puta. Moram priznati da sam u njoj uživala jedino čitajući knjigu i gledajući animirani film. Svi pokušaji da se Robin Hood oživi u filmskim spektaklima za mene je promašaj. Oskarovci Russell Crowe i Cate Blanchett nisu bili dovoljni da filmu donesu zanimljivu priču kakvu Robin Hood i zaslužuje.
Stranice: 1 2 3 4 Odgovori
Filmski forum Film Aktualni filmoviDOVE FILMSKA KRITIKA
Najaktivniji korisnici u posljednja 2 tjedna: