Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Večeras počinje 6. ZagrebDox

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 28.02.2010. / Autor: Moj Film Večeras počinje 6. ZagrebDox

Svečano otvaranje festivala održat će se u 20 sati istovremeno u tri dvorane Movieplexa u Centru Kaptol, a otvoriti će ga gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

Nakon ceremonije otvaranja bit će prikazan jedan Happy dox, slovački film 'Osadne' redatelja Marka Skopa. To je crnohumorna je priča u koprodukciji Češke i Slovačke koja na zabavan način progovara o sukobu kultura: protagonisti iz malog slovačkog sela koje izumire odlaze na putovanje u srce EU – Bruxelles, što rezultira nizom komičnih situacija. Film je nagrađen na festivalu u Karlovym Varyma, a veliko nam je zadovoljstvo najaviti da će nam se na otvaranju pridružiti autor Marko Skop

U nizu popratnih programa, sutra na ZagrebDoxu počinje program suvremenog njemačkog dokumentarnog filma po izboru Claasa Danielsena, direktora DOK Leipziga, međunarodnog festivala dokumentarnog i animiranog filma. Samo za našu publiku, Dainelsen je odabrao šest, po njegovu mišljenju najboljih recentnih njemačkih dokumentaraca. U prilogu šaljemo vise informacija o spomenutom programu.

Podsjećamo, ZagrebDox ove godine donosi cak 150 dokumentaraca iz 12 programa; uz cak 25 projekcija dnevno u pet Movieplexovih dvorana na osam će dana Centar Kaptol učiniti mekom dokumentaraca.

Ulaznice za projekcije mogu se kupiti na blagajni Movieplexa, od 11 do 22 sata. Sve projekcije u dvorani broj 2 su besplatne.

Želimo vam ugodan i zanimljiv festival, te dinamično putovanje kroz 150 opipljivih trenutaka stvarnosti....

RASPORED PROJEKCIJA

Movieplex zagrebdox festival dokumentarnog filma otvorenje


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?