Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

U Griču prekosutra kreće 9. RAF

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 19.03.2010. / Autor: Moj Film U Griču prekosutra kreće 9. RAF

Već devetu godinu zaredom RAF omogućuje neafirmiranim autorima da svoje filmske uratke prikažu na velikom platnu. Velika važnost Revije je u tome što ovdje nema stručnog žirija, nema selekcije – najoštrije kritike dolaze upravo od publike.

Deveti RAF – Revija amaterskog filma, najveći festival amaterskog i neprofesijskog filma u regiji započinje u nedjelju 21. ožujka u 20.00 sati u kinu Grič projekcijama najboljih filmova  prošlogodišnjeg izdanja revije prema izboru publike. Službeno otvaranje na rasporedu je u ponedjeljak, 22.03. u 20.00 sati također u kinu Grič gdje će revija boraviti sve do subote, 27. ožujka.

Ove godine u sklopu programa RAFovci su odrasli prikazivat će se dvije genijalne hrvatske premijere srpskih filmova koji su već pokupili nagrade u inozemstvu. Miloš Pušić, koji je prošlogodišnji RAF obilježio 'Uspavankom za dečaka' na 35mm vrpci, ove godine predstavlja dugometražni igrani film 'Jesen u mojoj ulici'. Centralni likovi su dva dvadesetogodišnjaka, a kroz njihov pokušaj skupljanja novca da odu na more provode nas kroz pravu sliku dijela društva koje je izgubljeno u tranziciji. Film je svoju međunarodnu premijeru imao na Sarajevo film festivalu u glavnom programu, azijsku na Singapore film festivalu, a hrvatskoj javnosti će se po prvi put ekskluzivno predstaviti na RAF-u.

Osim Pušićeve 'Jeseni', premijeru će imati i film 'Srce je mudrih u kući žalosti' Marina Maleševića. Film koji je baziran na dvije starozavjetne priče osvojio je nagrade na 33. festivalu filmskog scenarija i na Potenza international film festivalu u Italiji, a u kino Grič dolazi na 35mm vrpci!

Zainteresiranim amaterskim filmašima RAF ove godine nudi radionicu sinkronizacije animiranog filma koja je ostvarena u suradnji s Croatia filmom, zatim pripremljena je radionica stvaranja kratkog filma - projekt 365 u koji se RAF upustio sa Studiom Kubus, i nešto drugačija, ali nipošto manje zanimljiva radionica lomografije koju uz RAF organizira ekipa iz Lomography Hrvatska.

Podsjetimo, Revija amaterskog filma – RAF, 21.– 27. ožujka 2010. u kinu Grič / Očekuje vas gotovo 200 filmova u glavnom programu i 50 u popratnim programima / RAF-ovci su odrasli / Radionice vezane uz filmsko stvaralaštvo / Druženje u preuređenom kinu Grič.

Potpuni program ove iznimne filmske revije možete pronaći ovdje.

film kino RAF revija amaterskog filma kino grič croatia film studio kubus miloš pušić marin malešević FAR grič revija amaterski


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?