Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Sutra počinje 40. Animafest

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 28.05.2012. / Autor: Moj Film Sutra počinje 40. Animafest

Jubilarni Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb počinje u utorak 29. svibnja i traje do nedjelje 3. lipnja 2012. godine. Održat će se u kinima Europa, Tuškanac i Cineplexx Centar Kaptol. Prikazat će se iznimno bogat program s gotovo 400 filmova, a organizirana su i brojna popratna događanja. Cjelokupni program je ONLINE, kao i raspored projekcija.

Programsku kruna Animafesta, Veliko natjecanje s najvažnijim filmovima kratkog metra nastalim u protekle dvije godine, osobno će predstaviti neki od najvažnijih i najaktualnijih svjetskih autora animacije. Evidentna je dominacija filmova s Istoka, posebice trenutačno iznimno aktualne kineske, japanske i južnokorejske animacije, te programi u kojima se jedan uz drugoga prikazuju filmovi iskusnih i uspješnih majstora animacije i njihovih učenika. Njima će suditi i nagrade dodijeliti članovi triju žirija.

Uz pomalo nostalgičan program svih dosadašnjih dobitnika Grand prixa, europskih TV serijala i retrospektivu filmova Yojia Kuria, dobitnika Animafestove Nagrade za životno djelo, posebna će se pozornost posvetiti budućnosti animiranog filma u programima europskih škola animacije među kojima se nalazi finska Umjetnička akademija Turku, zagrebačka ALU i njemačka Filmska akademija Baden-Württemberg.

Od programskih noviteta u programu Animafesta izdvajaju se Čudno voće (filmovi uvrnutog humora) i 3x3 (mini-retrospektive trojice autora iz Velikog natjecanja). Ovogodišnji Animafest bilježi i rekordan broj radova domaćih autora: u raznim programima prikazat će se čak 22 hrvatska filma.

Program Animafest Pro sastoji se od svakodnevnih razgovora s autorima i producentima filmova iz programa, predstavljanja knjiga i prijateljskih festivala te zanimljivih radionica stereoskopskih filmova (Prošireni stereo) i stop-animacije.

Više na službenim stranicama Animafesta

Kino Tuškanac festival animirani animafest Danijel Šuljić svjetski festival animiranog filma crtići cineplexx centar kaptol


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?