Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Supetar ima pobjednika!

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 11.07.2011. / Autor: Moj Film Supetar ima pobjednika!

3. Supetar Super Film Festival završio je u subotu, 9. srpnja 2011., proglašenjem pobjednika kojeg je izabrala publika i čime je SSFF postao festival natjecateljskog karaktera. Prvi pobjednik je film Dylana WilliamsaMuškarci koji plivaju“ (UK/Švedska, 2010.)! Pobjedio je upečatljiv, očaravajući, duhovit i neodoljivo zabavan film o ljubavi i prijateljstvu. Topla ljudska priča ispričana oko ekipe muškaraca koji treniraju sinkronizirano plivanje i postaju svjetski prvaci u tom sportu.

Serija Bračkih dnevnika, koja je oduševila publiku, završena je pričom o povratnicima iz Amerike koji se kane baviti uzgojem maraske.

Gledatelji su kao posljednji u nizu filmova iz izbora Đele Hadžiselimovića mogli pogledati jedan od boljih dokumentarnih filmova redatelja Rajka GrlićaFranjin lovački gulaš“ (Hrvatska, 1975.) koji je najveći dio svog dokumentarističkog opusa snimio za TV Zagreb gdje mu je urednik u odabiru tema i pristupu pružao potpunu umjetničku slobodu. 

Film „Lopovi po zakonu“ (Izrael, Njemačka, Španjolska, 2009.) Alexandera Genteleva film je najneobičnijih protagonista – pravih okorijelih ruskih mafijaša kojima je zajednička karakteristika njihova hvalisavisot, jer bez sustezanja pričaju o tajnama svog „zanata“.

Festival je zatvorio izuzetan film trenutno najuspješnijeg srpkog dokumentarista Borisa MitićaDoviđenja, kako ste?“ (Srbija, 2010.). Esejski film koji donosi presjek balkanske intelektualne misli, otpora i politike te na nevjerojatno duhovit i britak način upire u ljudsku glupost kojoj nema kraja.

Super informacija za one koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati Supetar Super Film Festivalu - većinu filmskog programa 3. SSFF-a (ukupno 14 filmova) možete pogledati u Dokukinu u Zagrebu od 14. do 17. Srpnja 2011!

festival nagrada Rajko Grlić supetar film festival supetar super film festival Supetar muškarci koji plivaju Lopovi po zakonu Franjin lovački gulaš


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?