Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Što se nudi u Kinu Europa?

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 27.10.2011. / Piše: Katarina Starčević Što se nudi u Kinu Europa?

Iako je ZFF završio, sigurno znate da ćete, po dobrom starom običaju, u Kinu Europa imati priliku pogledati neke filmove koje možda niste stigli za vrijeme trajanja Festivala - ili ih jednostavno želite pogledati još jednom. Tako se na repertoaru Kina Europe od ovoga tjedna nalazi i jedan film iz glavnoga programa ZFF-a, dugometražni argentinski film Bagremi.

Film Bagremi redatelja Pabla Giorgellija, između ostalog, nosi i titulu najboljeg debitantskog filma ovogodišnjega Festivala u Cannesu, a na našem portalu možete pročitati i recenziju filma. Zanimljivo je da se gotovo čitava radnja filma odvija unutar kabine kamiona, a njegovi su protagonisti Ruben, Jacinta i petomjesečna beba.

Bagremi: Trailer

Drugi novi film na programu jest njemački film Troje, redatelja Toma Tykwera - čovjeka koji je režirao Trči, Lola, Trči, "koji se smatra jednim od najuspješnijih njemačkih filmova ikad". U središtu je radnje, sasvim logično, jedan ljubavni trokut koji čine Hanna, Simon i Adam.

Troje: Trailer

Treći film koji ćete imati prilike pogledati na veliki ekran dolazi sljedećeg tjedna - riječ je o komediji Le Havre, finskog redatelja Akija Kaurismakija. Film je dobitnik nagrade FIPRESCI, također na ovogodišnjem Festivalu u Cannesu. Film donosi priču o nekadašnjem piscu i boemu koji svoje velike književne sanje zamjenjuje - čišćenjem cipela. No njegov se život mijenja kada upozna ilegalnog afričkog imigranta.

Le Havre: Trailer

U svakom slučaju tri dobra razloga za odlazak u kino.

Kino Europa zff katarina starčević Troje Bagremi Le Havre


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?