Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Što donosi posljednji dan 18. Split Film Festivala?

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 21.09.2013. / Autor: Moj Film Što donosi posljednji dan 18. Split Film Festivala?

Današnji program posljednjeg dana festivala u kinu Karaman donosi dva izvanredna filma Salotresac i Tamna krv.  Iz konkurencije dugometražnih filmova, u 16:45h reprizno će biti prikazan film redatelja Mohammada Shirvania Salotresac koji je osvojio jednu od tri dodijeljene nagrade Hivos Tiger na festivalu u Rotterdamu 2013. U 18:45 slijedi film Tamna krv posljednji je snimljeni film glavnog glumca Rivera Phoenix  koji je iznenada preminuo prije dovršetka snimanja filma. Materijal filma tada je osiguravajuća kuća preuzela je sav snimljeni materijal, a godinama kasnije redatelj George Sluizer uspio ga je  spasiti od uništenja. Film je nedovršen, a scene koje nedostaju prepričavane su u off-u.

Salotresac
Prizor iz filma "Salotresac"

Kinoteka Zlatna vrata u 17 sati prikazat će film Stabla Los Hijos Collective koji se odvija na putovanju otokom Bioko. Na projekciji će biti prisutan Javier Fernandez, dio redateljskog tima Los Hijos Collective. U 19 sati slijedi dugo očekivano finale mini tv serije Vrh jezera. Riječ je o 6. i 7. epizodi kriminalističke serije snimljene za male ekrane, ali je u sklopu festivala dobila priliku iskušati se na velikom platnu.

U 22 sata u kinu Karaman kinoteci Zlatna vrata održat će se ceremonija proglašenja pobjednika filmova iz konkurencije dugometražnih i kratkometražnih filmova. Dodjelom nagrada svečano će se zatvoriti ovogodišnji punoljetni Splitski filmski festival.

Ovogodišnje izdanje festivala započelo je 9. rujna 3D filmskom radionicom kojoj je cilj napraviti prvi 3D film o Splitu, a konačan završetak festivala očekuje nas kada radionica predstavi svoj uradak čime su se festivalske aktivnosti proširile iz uobičajenog okvira od jednog tjedna.

Više na službenim stranicama festivala

festival split film festival kino karaman kinoteka zlatna vrata salotresac tamna krv


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?