Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Spektakularnim vatrometom otvoren 12. Vukovar Film Festival

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 24.08.2018. / Autor: Moj Film Spektakularnim vatrometom otvoren 12. Vukovar Film Festival

Jučer je spektakularnim vatrometom u najljepšem gradu na Dunavu otvoren 12. Vukovar Film Festival. Riječ je o već tradicionalnom filmskom festivalu koji se svake godine održava krajem mjeseca kolovoza, a dvanaesti po redu trajat će od danas pa sve do nedjelje, 26. Kolovoza. U četiri dana biti će prikazano 56 filmova na šest lokacija (pet u Vukovaru i jednoj u Borovu naselju) u sveukupno deset različitih kategorija. O najboljim kratkometražnim i dugometražnim igranim te dokumentarnim filmovima odlučivat će dva tročlana žirija, a pobjednici će osvojiti već tradicionalnu nagradu Zlatni šlep.

Ovogodišnji festival otvorio je hrvatski film "Za ona dobra stara vremena" redatelja Eduarda Galića, a uz njega svečanom otvorenju prisustvovala je i većina ekipe filma predvođena scenaristom i producentom Dominikom Galićem te glumcima Markom Petrićem, Andrejem Dojkićem, Karlom Mrkšom, Matijom Prskalo, Elizabetom Brodić i Ivom Gregurevićem. Uz njih svečano otvorenje festivala svojim su dolaskom uveličali osječki glumci Sandra Lončarić i Vladimir Tintor, Areta Ćurković, direktor HAVC-a Daniel Rafaelić, glavni urednik DokuTV-a Đelo Hadžiselimović, članovi ovogodišnjeg žirija festivala Nela Kocsis, Nebojša Taraba, Vlado Ercegović, Zlatko Gall, Leon Rizmaul i njemački novinar i redatelj Benjamin Best te gradonačelnik grada Vukovara, gospodin Ivan Penava koji je u svom pozdravnom govoru publici ujedno i proglasio festival otvorenim.

U svom uvodnom govoru, direktor, producent i glavni selektor festivala, gospodin Igor Rakonić pohvalio se uspjehom dosadašnjih festivala na kojima se prikazalo više od 900 filmova i koje je posjetilo više od 300 tisuća ljudi. Posebnost ovogodišnjeg festivala očituje se u novoj kategoriji - "Pobjednici Cannesa 2018." u sklopu koje se prikazuju četiri filma koja su ove godine osvojila neku od glavnih nagrada na ovom najznačajnijem filmskom festivalu, uključujući i korejski "Obiteljske veze" ovjenčan Zlatnom palmom.

U naredna četiri dana na terasi Agencije za vodne putove, na Perivoju dvorca Eltz, u CineStaru, na Vukovarskoj Adi, na brodu Magenta 1 Vukovar Waterbus te kinu Borovo publiku očekuju ponajbolja filmska ostvarenja snimljena u posljednjih godinu dana od kojih će mnogi doživjeti i svoje hrvatske premijere, uključujući i filmove iz konkurencije kao što su "Ne zanima me ako u povijesti ostanemo zapisani kao barbari" redatelja Radua Judea, "Radiogram" bugarske redateljice Rouzie Hassanove i "3 dana u Quiberonu" njemačke redateljice Emily Atef koji je ove godine osvojio čak pet prestižnih nagrada German Film Awards.

Svi su pozvani u Vukovar na još jedan vrhunski filmski festival na kojem će, osim samih filmskih projekcija, biti organizirana i popratna događanja kao što su filmska radionica "Snimanja jednominutnog filma u jednom kadru" ili koncerti Jimmyja Stanića, odnosno Ivane Rushaidat s Ante Gelo bendom.

festival vff vukovar film festival festival podunavskih zemalja


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?