Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Revija studentskog filma - filmske delicije iz studentskih kamera

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 26.10.2016. / Autor: Moj Film Revija studentskog filma - filmske delicije iz studentskih kamera

Da kratkometražni film može biti zanimljiv i ove godine su pokazali svi studenti čiji će radovi biti prikazani na Reviji studentskog filma - festivalu namijenjenom svim filmskim gurmanima koji uživaju u malim zalogajima filmske umjetnosti, a koji će se održati 28. i 29. listopada u MM centru.

Revija studentskog filma drugu godinu nudi filmsko platno svim studentima koji su spremni svoju kreativnost izraziti kroz film. Studijski smjer nije važan - bilo da se radi o studentima umjetničkih, društveno-humanističkih, tehničkih ili prirodoslovnih fakulteta, najvažnija je volja i želja za dijeljenjem svojih radova.

Slogan festivala je ostao isti, "Skuhaj film!", stoga će u sklopu festivala biti prikazane 42 kratkometražne poslastice koje su skuhali mladi filmokusci. Reviju studentskog filma u petak, 28. listopada, u 17 sati otvara blok filmova van konkurencije, nakon čega će kroz dva dana posjetitelji moći pogledati četiri filmska bloka među kojima će i oni sami moći izabrati sebi najdraži.

 Za  žiriranje biti će zadužena tri filmska masterchefa: Ane Hušman, animatorice i docentice na Odsjeku za animirani film i nove medije pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, Tomislava Šobana, redatelja i potpredsjednika Kinokluba Zagreb i Višnje Vukašinović, redateljice i filmske kritičarke koja će ujedno održati predavanje na temu "Jezik slike u amaterskom filmu - analiza filma Portreti u prolazu".

Kraj prvog dana festivala će se zaključiti druženjem u Teatru &TD i izložbom gifova umjetničkog dua sestara Tee i Marte Stražičić, Schwestern Sisters. Izložba će biti otvorena od 16 sati i trajat će jedno popodne, stoga su svi pozvani da dođu uživati u vizualnim akrobacijama ovog psihodeličnog dua.

Nakon podjele nagrada festival će, u suradnji s YEM-om,  u subotu zatvoriti dva zagrebačka benda, Destatus i Phaneron, čiji će se koncert održati u klubu Klub. s početkom u 23 sata. Ulaz je besplatan, a nakon žive svirke, glazbeno putovanje nastavlja voditi DJ Akovo.

"Sretno smo što smo ove godine smješteni u MM centru", kažu iz organizacije. "Primili smo filmove iz svih krajeva Hrvatske - Zagreba, Osijeka, Rijeke, Splita… Tako će kompleks Studentskog centra, središte svih studentskih događanja u gradu Zagrebu, na dva dana postati središte filmskog svijeta studenata iz cijele Hrvatske.".

Revija studentskog filma


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?