Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Recikliranje Branka Ištvančića i dalje hara po festivalima

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 19.08.2011. / Autor: Moj Film Recikliranje Branka Ištvančića i dalje hara po festivalima

Kratki igrani film "Recikliranje" redatelja Branka Ištvančića koji je nastao u produkciji Propeler filma uvršten je u selekciju poznatog mediteranskog festivala kratkog filma Tangier, koji će se održati od 3. do 8. listopada ove godine u Maroku. Tako se taj film našao u još jednom natjecateljskom programu i izboru filmova iz različitih zemalja svijeta koji će se natjecati za jednu od vrijednih nagrada festivala: za najbolji film festivala, najbolju režiju i najbolji scenarij te posebnu nagradu žirija. Nakon prošlotjednog sudjelovanja na festivalu Kratkofil PLUS u Banja Luci i predstojećeg ovotjednog prikazivanja filma na festivalu u Opuzenu u nedjelju 21. kolovoza u okviru programa Europske kratke kritike, ovo je još jedan od niza međunarodnih filmskih festivala na koje je ovaj film pozvan u službeni program i imat će svoje prikazivanje pred mnogobrojnom publikom.

Sinopsis i ideja priče

Romska obitelj, s ruba velegrada, u rano jutro, odlazi na gradski deponij sakupljati robu. Pronađu gotovo nove košulju, odijelo i kravatu. Odjenu najstarijeg sina Safeta i svi skupa, zajedno sa susjedima, otiđu do najsuvremenijeg pogona za recikliranje. Safetu je prvi radni dan.

Ideja priče je kroz recikliranje pokazati ciklus promjena koje zahvaća suvremeno društvo i jednu europsku metropolu. Romska obitelj skuplja, (reciklira), odjeću koja je ionako trebala završiti u tvornici za reciklažu, da bi uredila sina za posao u toj istoj tvornici.

Kao dio omnibusa "Zagrebačke priče" kratki igrani film "Recikliranje" je snimljen na jeziku romske nacionalne manjine u Hrvatskoj u čemu je značajnu pomoć pružio Kasum Cana.

U filmu glume: Slaven Knezović, Ana Maras, Asim Ugljen, Erol Neziri, Vinko Kraljević, Atif Abazov, Ismet Shabani, Semir Hasić Sammy i Romi naturščici.

Više o filmu pogledajte na web stranici:
http://www.istvancic.com/recikliranje.htm

festival branko ištvančić omnibus zagrebačke priče Recikliranje Tangier


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?