Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Re-kreacija Queera na Zagreb Film Festivalu

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 23.10.2013. / Autor: Moj Film Re-kreacija Queera na Zagreb Film Festivalu

Queer Zagreb Sezona gostuje na Zagreb Film Festivalu s programom Re-kreacija queera, od 21. do 25.10, s besplatnim projekcijama svaki dan u 23 sata u Zagrebačkom Plesnom Centru, Ilica 10.

Filmski program Re-kreacija queera ponudit će pogled na neke od uzroka pozicioniranja queera kao estetike pomaknutog. Vremenski raspon koji filmovi u programu pokrivaju duži je od devedeset godina, od 1930-ih do danas, i u njega ulazi čitav suvremeni izraz, čak i mogućnost izražavanja queera kakvog danas poznajemo.

Snimiti prolezbijski film početkom tridesetih godina prošlog stoljeća u Njemačkoj danas ima dodatnu težinu. Gotovo čitav Pasolinijev opus, a posebice njegove Canterburyjske priče, i dalje u našoj svijesti zrači (o)kultnim. Jerry Taraglia i njegova serija eksperimentalnih filmova čine ovu selekciju interpretacijski slobodnijom i time dodatno sadržajno značajnijom. Supkulturnost preko sadomazo seksualnosti, pornografije i tjelesnog eksperimenta možda se nameće kao jedini prostor slobode - ma koliko to kontradiktorno zvučalo.

Re-kreacija queera stoga podsjeća na neke autorice i autore koji su svojevremeno živjeli upravo na tim granicama, i koji su onda bili suvremeni i ne samo umjetnički nego i ideološki i politički jasno određeni.

Više o programu Re-kreacija queera

festival zff zagreb film festival queer Queer Zagreb Sezona


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?