Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Ratni reporter" pobjednik 6. Fibule

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 13.12.2011. / Autor: Moj Film "Ratni reporter" pobjednik 6. Fibule

U nedjelju se, u Kazalištu 21, završila 6. Revija dokumentarnog filma "Fibula", koju je posjetilo dvjestotinjak ljubitelja dokumentarnih filmova. Publika je odlučila: najbolji film ovogodišnje Fibule je "Ratni reporter" Silvestra Kolbasa. U napetoj završnici između filma Irene Škorić i Silvestra Kolbasa, publika je presudila i dala svoj glas ovoj osobnoj ratnoj priči s visokom ocjenom 4,91. Inače, ostali filmovi su po sudu publike dobili slijedeće ocjene:

Rb. Film Ocjena
1. Ratni reporter, autor Silvestar Kolbas 4,91
2. Berlislav Š. Proces, autorica Irena Škorić 4,88
3. Republika Mašte, autor Daniel Pavlić 4,63
4. Poplava, autor Goran Dević 4,56
5. Selo bez žena, autor Srđan Šarenac 4,30

Uz brojnu publiku, reviju su posjetili i sami autori filmova, što ovu reviju čini i posebnom, jer publika nakon projekcije filma, od autora može saznati i neke pojedinosti o filmu koje nisu znali, niti su mogli saznati u filmu. Tako su tu bili Goran Dević, ovogodišnji „kum festivala“, Branko Ištvančić, Irena Škorić, Silvestar Kolbas, Stana Jeličić i Martina Globočnik, te autor glazbe jednog od filmova Ivan Koprivčević. Bila je to prilika i da se predstavi tiskana publikacija filma „Direkt 99“, udruge Fade In iz Zagreba.

Za sljedeću godinu je najavljeno da službena revija mijenja ime, tako da prelazi u Festival dokumentarnog filma, a slijedeći promotor ovog sisačkog filmskog festivala, tj. titulu „kuma festivala“ nosit će Branko Ištvančić, koji je sudionik ove revije od njenog prvog dana.

Revija dokumentarnog filma „Fibula“, svojim filmovima, gostovat će sredinom siječnja 2012. u Hrvatskoj Kostajnici u hotelu Central, koji je uz Grad Sisak, jedan od pokrovitelja ovogodišnje Fibule.

festival dokumentarnog filma Irena Škorić fibula branko ištvančić Silvestar Kolbas Ratni reporter Revija dokumetnarnog filma


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?