Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Projekcija VANIMINIH filmova: Mali filmaši na velikom platnu

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 18.07.2014. / Autor: Moj Film Projekcija VANIMINIH filmova: Mali filmaši na velikom platnu

U petak, 25. srpnja s početkom u 21 sat u dvorištu palače Sermage bit će prikazana godišnja produkcija Filmsko-kreativnog studija VANIMA. Protekle školske godine nastalo je 28 animiranih filmova kroz godišnje grupe koje je pohađalo četrdesetak djece i mladih. Nekima je ovo bio tek prvi film koji će vidjeti na velikom platnu, neki imaju već iskustva sa svojim filmovima i filmskim festivalima, ali kako god da bilo - vidjeti prvi puta svoj novi film, bez obzira koji ti je po redu, je izniman osjećaj pun treme, iščekivanja i straha od reakcije.

Ponekad i zaboravimo kada gledamo film tko ga je sve radio, da iza njega stoje ljudi koji su se posvetili tomu da taj film nastane, da ugleda svjelo dana, a upravo mali animatori koji djeluju u sklopu Filmsko-kreativnog studija VANIMA zaslužuju posebnu pažnju jer su oni ujedno i scenaristi i crtači i koloristi i režiseri i animatori - dakle - sve u jednom. Zato VANIMA poziva sve na ovu nesvakidašnju, besplatnu i otvorenu za javnost projekciju koja slavi stvaralaštvo djece i mladih, njihov svijet mašte, njihov godišnji trud koji je uložen u ponekad samo minutu filma.

Filmovi s radionice

U sklopu projekcije godišnje produkcije VANIME, bit će prikazani i filmovi nastali u sklopu Ljetne filmske radionice koja se po 10. puta održala u Varaždinu od 7. do 11. srpnja, no s jednom novinom. Naime, ove godine uz već tradicionalnu radionicu animacije, djeca i mladi iz Varaždina su se mogli okušati i u snimanju dokumentarnog i igranog filma. Što su smislili i koje su im bile teme - pogledajte dakle isto u petak 25. srpnja u 21 sat (u slučaju kiše projekcija se seli u kino Galeriju s početkom u istom terminu - 21 sat).

Nakon VANIME - Akademija

A da ne staje sve na kraju srednje škole dokazuju i dvije članice VANIME koje su upisale Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Mateja Štefinščak i Sara Bernat kao svoj prvi i jedini izbor odabrale animaciju i nove medije te će tako nastaviti svoje obrazovanje u animaciji. - Iznimno smo ponosni na Mateju i Saru, drago nam je da su uspjele i nadamo se da će nas se jednog dana kada budu poznate i slavne, sjetiti. - poručuju iz VANIME.

Uspjeh je tim veći ako spomenemo da je kvota upisa 12 studenata po akademskoj godini. 

filmska radionica vanima akademija ljetna filmska radionica filmsko kreativni studio


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?