Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Prijavite se na 9. izdanje 25 FPS-a

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 15.03.2013. / Izvor: HAVC Prijavite se na 9. izdanje 25 FPS-a

Festival 25 FPS prikazuje nezavisne i nekomercijalne filmove koji na inovativan način istražuju mogućnosti filmskog jezika, pripovijedanja i samog medija; filmove koji nastaju na granicama filmskih rodova te šire razumijevanje filma kao umjetnosti. Promovira autorske koncepte, tematske, estetske i idejne iskorake te radove koji nastavljaju tradiciju avangardnog i eksperimentalnog filma.

Za sudjelovanje u natjecateljskom programu mogu se prijaviti filmovi nastali nakon 1. siječnja 2011. godine u trajanju do 60 minuta. Film se može prijaviti poštom na DVD-u ili preko linka, a detalje oko ispunjavanja prijavnice i ostalim podacima potražite na ovoj poveznici. Formati za prikazivanje koje festival prihvaća su 35 mm, 16 mm, DCP te MOV ili MPG-4 (H.264). Rok za prijavu je 15. svibnja 2013., a rezultati selekcije bit će objavljeni do 15. srpnja 2013. godine na službenoj stranici festivala.

Deveto izdanje festivala održat će se od 24. do 29. rujna 2013. u Zagrebu. Festival dodjeljuje tri jednakopravna Grand prixa (svaki član tročlanog žirija dodjeljuje jednu jednakovrijednu novčanu nagradu), Nagradu kritike, Nagradu publike te Nagradu Fujifilm koja se dodjeljuje u filmskom materijalu. Informacije o festivalu pratite na službenoj stranici festivala.

festival 25 fps havc natječaj


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?