Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Priča o neobičnom prijateljstvu otvorila Animafest

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 05.06.2013. / Autor: Ines Ignjačić Priča o neobičnom prijateljstvu otvorila Animafest

Sinoćnjom projekcijom dugometražnog animiranog filma Ernest & Celestine, kojoj je prethodio kratak razgovor s jednim od tri autora, Benjaminom Rennerom, te uz najavne govore umjetničkog ravnatelja festivala Daniela Šuljića, producentica Vjere Marković i Olinke Vištice, i gradonačelnika Milana Bandića, pred mnoštvom domaćih i stranih gostiju otvoren je ovogodišnji Animafest.

Ernest & Celestine emotivna je i duhovita priča koja je u realnom svijetu gotovo nezamisliva, no neograničena mašta autora slikovnice po kojoj je film snimljen, u kombinaciji sa stručnjacima animacije, preko filmskog platna ovu je bajku prenijela u srca mnogih.

Preko sustava kanalizacije komuniciraju dva dijela neobičnog grada u kojem medvjedi žive gore, a miševi dolje. Te različite i odvojene svjetove dijele nepremostive virtualne zapreke te su jedan drugome prijetnja. Svaka je komunikacija među njima nedozvoljena, a prijateljstvo je utopija. No spletom ruke sudbine, mišica Celestine dolazi do Ernestovog svijeta te tako usamljene i neshvaćene jedinke postaju odani prijatelji, cimeri, predstavnici svojih svjetova koji mijenjaju tradiciju neprijateljstva i naglašavaju ljubav kao temeljnu vrijednost.

Ernest i Celestine: Trailer

Celestina mora skupljati dječje izgubljene zube jer je posao miševa isključivo stomatologija, no njezin je san slikanje. Ono što joj je u njenoj zemlji zabranjeno, Ernest razumije i odobrava. Istovremeno, pomaže mu da dođe do hrane i prepoznaje njegov osebujan glazbeni izražaj koji je u njegovoj zemlji zanemaren, štoviše kažnjavan. Tako zajednički mijenjaju norme, ruše predrasude, grade jedan drugačiji i otvoreniji svijet.

Cijeli je film prožet prije svega odličnim humorom, a potom i kombinacijom glazbe i boja koja svojom sinestezijom ovoj emotivnoj priči daje tračak neodoljive estetike. Stoga ovo nije tek obična ljudska priča ispričana kroz animirane likove životinja, nego i vizualna poslastica u kojoj će jednako uživati i djeca i odrasli.

Ernest i Celestine - raspored prikazivanja

recenzija festival animafest ines ignjačić ernest i celestine


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?