Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Poznati članovi žirija 9. ZFF-a: među njima i snimatelj Cronenbergovih filmova, Peter Suschitzky!

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 29.09.2011. / Piše: Katarina Starčević

Zagreb Film Festival

Jedan od najuzbudljivijih filmskih tjedana samo što nije stigao – 9. Zagreb Film Festival smjestio se u razdoblje od 16. do 23. listopada. A dok vi budete radili bilješke u svojim malim festivalskim knjižicama i odlučivali koje ćete filmove i kada pogledati, tročlana će ekipa odlučivati koji će filmovi sa sobom ponijeti najvrednije nagrade ZFF-a – za najbolje igrane filmove. A nju čine britanski snimatelj Peter Suschitzky, talijanski redatelj Antonio Piazza te novinar i filmski kritičar Christopher Goodwin.

Peter Suschitzky veliko je ime u svijetu filmske fotografije. U svojoj izuzetno plodnoj karijeri koja traje gotovo pola stoljeća snimio je više od 50 dugometražnih igranih filmova. Radio je s mnogim cijenjenim svjetskim redateljima, poput Kena Russella, Tima Burtona, Johna Boormana i Davida Cronenberga. Među najpoznatijim filmovima na kojima je radio kao direktor fotografije su i 'Ratovi zvijezda, 5. epizoda: Imperij uzvraća udarac', a posljednjih dvadeset godina stalni je Cronenbergov suradnik; od kraja 80-ih snimili su zajedno desetak filmova.

D.Cronenberg i P.Suschitzky
D.Cronenberg i P.Suschitzky

Talijanski redatelj i scenarist Antonio Piazza suredatelj je kratkometražnog filma Rita koji je nagrađen Zlatnim kolicima za najbolji kratki film na prošlogodišnjem Zagreb Film Festivalu (režirao ga je zajedno s Fabiom Grassadoniom). Piazza radi kao scenarist i konzultant za velike talijanske produkcijske kuće kao što su Fandango i Filmauro Aurelia de Laurentiisa.

Christopher Goodwin o filmu aktivno piše više od dva desetljeća. Karijeru je započeo kao međunarodni urednik Hollywood Reportera i urednik Screen Internationala. Od 1994. piše o Hollywoodu i filmskoj industriji iz Los Angelesa, a surađuje i s The Sunday Times of London, The Guardianom, Esquireom i drugim britanskim i međunarodnim tiskovinama.

Kino Tuškanac Kino Europa žiri zff zagreb film festival katarina starčević Peter Suschitzky Antonio Piazza Christopher Goodwin


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?