Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Počinje osmo izdanje JFF-a!

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 15.05.2014. / Autor: Moj Film Počinje osmo izdanje JFF-a!

U nedjelju, 18. svibnja počinje osmo izdanje Festivala tolerancije / JFF Zagreb, koje će se održavati u kinu Europa i kinu Tuškanac do 24. svibnja. Festival će temom biti nastavak na prethodna izdanja, te će u fokusu biti tolerancija, značenje tolerancije u okvirima stradanja, kao i suživota u najširem smislu.

U sedam dana trajanja festivala prikazat će se sedamdesetak kratkih, dugometražnih i dokumentarnih filmova koji progovaraju o nužnosti uvažavanja različitog, ostavljajući duboki dojam na gledatelje te ih motivirajući na kontemplaciju o etički ispravnom društvenom djelovanju. U ovogodišnjem programu svakako treba istaknuti projekciju kultnog filma Schindlerova lista 'Schindlerova lista', koji ove godine slavi dvadesetu obljetnicu. Projekciji će prisustovati i Ralph Fiennes. Na festivalu će, između ostalih, gostovati i oskarovac Stefan Ruzowitzky s dokumentarcem 'Iskonsko zlo', Andre Singer s filmom 'Past će noć' i Wladyslaw Pasikowski s trilerom 'Posljedice'.

Festival tolerancije prvi je put organiziran 2007. pod imenom Festival židovskog filma kao jedini festival te tematike u regiji. Otada festivalski program svake godine nudi sadržaje prijeko potrebne današnjem društvu, ne samo na nivou obogaćenja kulturnog programa grada Zagreba donošenjem i prezentacijom kvalitetnih i visokovrijednih umjetničkih radova, već i utjecajem na podizanje razine svijesti o značaju tolerancije i uvažavanja različitosti u suvremenom društvu.

Ulaz na sve filmske i popratne programe festivala (osim glazbenog) je besplatan

Kino Tuškanac Steven Spielberg Kino Europa festival Ralph Fiennes festival židovskog filma jff branko lustig jewish film festival festival tolerancije


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?