Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Počinje osmi DORF

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 06.03.2014. / Autor: Moj Film Počinje osmi DORF

Na ovogodišnjem DORF-u posjetitelje čekaju projekcije glazbenih dokumentaraca raspoređenih u 3 programa, uz iznimno bogat popratni program. Po prvi puta će, zbog Film it LouD projekcija, vinkovački ljubitelji filmova imati festivalski program u trajanju od 7 filmskih dana i noći, na 7 lokacija.

Osim projekcija filmova, u okviru projekta Film it LouD posjetitelji će u Vinkovcima moći pogledati koncerte sastava Straight Mickey and the Boyz iz Beograda, nastup DJ Marija Kovača, panel raspravu na temu glazbeni dokumentarci i na otvaranju u četvrtak 06.03. u Gradskom kazalištu premijerno pogledati filmove nastale na filmskim radionicama u Novom Sadu i Vinkovcima. Posebno je atraktivna premijera kratkog dokumentarnog filma o zanimljivoj vinkovačkoj hip-hop sceni.

Festival će otvoriti vinkovački gradonačelnik dr.Mladen Karlić, uz brojne goste iz HAVC, Vukovarsko-srijemske županije i dr. Organiziran je video prijenos uživo svečanog otvaranja u Gradskom kazalištu i promocija knjiga u Gradskoj knjižnici, u suradnji sa EBSW Đakovo i Radio klub Vinkovci 9A1CHI. Višegodišnji festivalski partner HŽ Putnički prijevoz omogućili su za sve goste festivala i ove godine popust od 40% na povratne karte do Vinkovaca u razdoblju 04-10.ožujka.

Za nagradu u regionalnoj konkurenciji drugu godinu se pobrinula Marija Miloševska, mlada umjetnica iz Skopja a kome će pripasti odlučiti će žiri u sastavu Ines Pletikos, Damir Čučić i Petar Protić.

Već drugu godinu, u suradnji sa Klasik TV iz Zagreba, festival dodjeljuje nagradu u iznosu 10.000 kn za najbolji scenario glazbenog dokumentarca. O dobitniku nagrade odlučuje žiri u sastavu Igor Tomljanović, Brankica Drašković i Toni Šarić.

Osim projekcija filmova u Kazalištu i Centru znanja, u okviru OFF DORF programa biti će organizirane 4 promocije knjiga: Ante Perković ("Rundek, između"), Marko Pogačar ("Jugoton gori"), Anđelo Jurkas ("Raspelo") te Velimir Grgić i Marko Mihalinec ("Žuti titl") biti će gosti festivala.

U Galeriji Slavka Kopača skupnom izložbom ARTisFACT predstaviti će se 9 mladih akademski obrazovanih autora i autorica iz Vinkovaca, a otvaranje izložbe koju je izabrao Marko Šošić zakazano je za 06/03 u 19:00 sati. Mladi umjetnici će se predstaviti u različitim medijima na temu filma i glazbe, a izložba će biti otvorena do kraja ožujka.

Poseban gost festivala je Home Theatre Škripzikl, koji će svoj program predstaviti premijerno u Vinkovcima.

Edukativni program EDIT nastavlja se i brojnim aktivnostima na festivalu DORF 2014. Vinkovačku premijeru doživjeti će i film "Zagonetni dječak", dječji igrani film Dražena Žarkovića, prema kultnom romanu Ivana Kušana o doživljajima hrabrog i domišljatog Ratka Milića zvanog Koko. Već tradicionalno organizirano je predstavljanje filmskih kolektiva iz Hrvatske i susjednih zemalja, uz nastavak suradnje s Hrvatskim filmskim savezom predstavljanjem nagrađenih radove sa prošlogodišnjih nacionalnih smotri dječjeg videostvaralaštva.

U okviru projekta EDIT:Comics, uz potporu Zaklade Kultura nova i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH organizirane su strip i filmska radionica za učenike lokalnih osnovnih škola.

Festival dokumentarnog rock filma - DORF 2014 i program EDIT organizira Udruga ljubitelja filma 'Rare' iz Vinkovaca. Festival podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija, a program EDIT  Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH, te Zaklada Kultura nova. Projekt Film it LouD financiran je sredstvima pretpristupnih IPA fondova Prekogranična suradnja Hrvatska-Srbija.

Više detalja o kompletnom rasporedu projekcija i popratnih događanja te ostalim pojedinostima potražite na službenoj stranici Festivala i na društvenim mrežama.

festival DORF festival dokumentarnog rock filma


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?