Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Počeo KIKI TABOR - prvi međunarodni festival dječjeg filma u Zaboku

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 04.06.2012. / Autor: Moj Film Počeo KIKI TABOR - prvi međunarodni festival dječjeg filma u Zaboku

Projekcijom slovenskog animiranog filma Neobični Koyaa, redatelja Kolje Saksida otvoren je danas Kiki Tabor - prvi međunarodni festival dječjeg filma u Zaboku.

U multimedijalnoj dvorani Zabok okupilo se više od 420 malih filmofila vrtićke i školske dobi iz Zaboka, Zlatara, Pregrade, Krapinskih Toplica i Huma na Sutli. Od 4. do 6. lipnja, mališani će imati priliku pogledati 25 kratkih animiranih filmova domaće i strane konkurencije te 12 filmova poljske animacije. Uz zanimljive francuske, estonske, bugarske, španjolske i iranske kratke animirane filmove, na programu će se naći i dva hrvatska filma.

Pripremili smo četiri Kiki programa u konkurenciji i dva revijska programa poljske animacije, a o pobjedniku ovog prvog Kiki festivala odlučit će djeca i mladi. Upravo oni koji su odrasli na našim matinejama. Matineje za djecu koje smo još od 2009.  godine organizirali u sklopu Tabor film festivala pokazale su se kao pravi zgoditak, a posjećenost programa za djecu rasla je iz godine u godinu. Upravo iz toga rodila se ideja pokretanja međunarodnog dječjeg festivala u Zaboku, a sudeći po prvim reakcijama i velikom odazivu škola, vjerujemo da će se takvim pokazati i ovaj, prošireni oblik Kiki programa.

- rekao je Nenad Borovčak, direktor Tabor film festivala u sklopu kojeg se održava prvi Kiki Tabor.

KIKI TABOR 2012

Projekcije filmova prikazuju se svakog dana od 9:30 do 14 sati, a ulaz je besplatan i otvoren za svu zainetresiranu djecu. Program za starije održavat će se od 21 sat na terasi krčme Polanović u Zaboku, a prikazivat će se projekcije filmova pobjednika sa Tabor film festivala.

Službena stranica Tabor Film Festivala

tabor festival tabor film festival kiki tabor


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?