Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Počeo Animafestov program na otvorenom

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 04.06.2018. / Autor: Moj Film Počeo Animafestov program na otvorenom

U toplu subotnju večer, pod krošnjama stabala parka Ribnjak i sa zagrebačkom katedralom kao impozantnom kulisom, više od 700 građana dočekalo je početak filmskih programa na otvorenom 28. Svjetskog festivala animiranog filma – Animafesta Zagreb 2018. Na dekama i biciklima, s djecom, prijateljima i kućnim ljubimcima, došli su popratiti neobičnu animiranu životinjsku reviju – na programu su od 21:30 bili prošlogodišnji pobjednici Animafesta: Ježeva kuća Eve Cvijanović (Nagrada publike), Crvena kornjača Michaëla Dudok de Wita (Grand Prix Velikog natjecanja dugometražnog filma) i Noćna ptica Špele Čadež (Grand Prix Velikog natjecanja kratkometražnog filma).

S kokicama u rukama i širom otvorenih očiju, Zagrepčani su uživali u adaptaciji besmrtne poeme Branka Ćopića u prekrasnu stop animaciju lutaka, dirljivoj ljubavno-obiteljskoj fantaziji nizozemskog oskarovca i vozačkim doživljajima pijanog jazavca kojeg je osmislila nagrađivana slovenska autorica, a sve to u jedinstvenoj zvjezdanoj atmosferi. Sve njih, kao i one koji su iz nekog razloga propustili prvi ovogodišnji Animafestov Open Air, već danas od 19 sati u Ljetnom kinu Gradec i na ulicama Gornjega grada očekuje drugi Animacikl - crtano-rekreativno druženje predvođeno kolonom Zagreb Pedicab tricikala opremljenih pokretnim projektorima uz pomoć kojih zagrebačke fasade postaju Animafestovim platnom.

Program počinje u 19 sati kazališnom predstavom prilagođenom djeci Profesor Baltazar – Put oko svijeta u režiji Marija Kovača, koji u njoj igra s Filipom Detelićem i Petrom Radin. To je vesela priča o mogućnostima, različitostima te dobrim namjerama uz originalne likove iz crtića i prepoznatljivu glazbu, u produkciji kazališta Tvornica lutaka i Scene Gorica. U 20 sati počinje okupljanje građana s biciklima na Katarininom trgu. Nakon 90-minutne šarene vožnje Gornjim gradom slijede projekcije filmova Majstor Koko, Vjetrovita priča i Leteći Fabijan iz serije Profesor Baltazar u Ljetnom kinu Gradec. Program završava Baltazarovom rođendanskom proslavom – afterpartyjem u baru Swanky od 22:30.

Svečano otvaranje 28. Svjetskog festivala animiranog filma je u ponedjeljak 4. lipnja, u 19:30.

animafest


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?