Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Phone Dox: Snimite dokumentarac mobitelom

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 04.01.2013. / Autor: Moj Film Phone Dox: Snimite dokumentarac mobitelom

U suvremenom svijetu novih tehnologija, kada je svaki segment života moguće zabilježiti digitalno, pozivamo vas da događaje, situacije i pojedince koji vas intrigiraju zabilježite napravom koju baš uvijek imate pri ruci - mobitelom!

Naime, u organizaciji festivala ZagrebDox pokrenut je natječaj za PHONE DOX u sklopu kojeg se pozivaju autori i autorice iz cijelog svijeta da prijave dokumentarne filmove u trajanju do 15 minuta snimljene mobitelom na temu MY NEIGHBOUR IS A EUROPEAN. Rok za prijavu radova je 11. siječnja 2013.

ZagrebDox Pro ovom temom obilježava primanje Republike Hrvatske u punopravno članstvo Europske Unije 2013. godine. Autore se ohrabruje da temi priđu na najširi način i progovore o svojim susjedima koji mogu biti zemlje, narodi, etničke skupine, različite grupe ljudi, pojedinci i sl.

Prijava mora sadržavati:

  • ispunjenu online prijavnicu
  • screener filma (online ili DVD)

DVD se šalje na adresu:

  • FACTUM
    Nova Ves 18
    10 000 Zagreb, Hrvatska
    s naznakom "PHONE DOX SUBMISSION".

Pet najuspjelijih filmova bit će prikazano u programu ZagrebDoxa, a njihovi autori bit će pozvani na festival. Najbolji prema odluci tročlanog žirija bit će nagrađen posebnom nagradom.

ZagrebDox Pro uz natječaj priprema i jednodnevno događanje PHONE DOX (2. ožujka 2013.) otvoreno za javnost. Zainteresirana publika imat će priliku sudjelovati na masterclassu renomiranog europskog redatelja, studiji slučaja poznatog phone dox-a te otvorenoj diskusiji.

Na zatvaranju festivala žiri će proglasiti najbolji dokumentarni film snimljen mobitelom i uručiti nagradu sponzora. Program jednodnevnog susreta PHONE DOX bit će objavljen na internetskoj stranici ZagrebDoxa.

PHONE DOX je natječaj programa ZagrebDox Pro koji sufinancira Program MEDIA Europske Unije.

Prijavnicu i sve ostale informacije pronađite na službenim stranicama www.zagrebdox.net

zagrebdox natječaj Mobitel phone dox


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?