Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Otvoren Splitski filmski festival

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 14.09.2014. / Autor: Moj Film Otvoren Splitski filmski festival

Dvorana kina Central bila je sinoć popunjena gotovo do posljednjeg mjesta - razlog, otvorenje 19. izdanja Međunarodnog festivala novog filma / Splitskog filmskog festivala. Nakon prigodnog govora gdje nam se na velikom platnu pridružio i Michelangelo Frammartino, dobitnik ovogodišnje Posebne nagrade, festival je otvorio švedski film "Nešto mora puknuti" švedskog redatelja Estera Martina Bergsmarka. Ako uz ovo dodamo da je bilo riječ o gej filmu s nekoliko eksplicitnijih scena, možemo zaključiti da se splitska publika već dobro privikla na europski art film.

SFF Otvorenje
Otvoren Splitski filmski festival

Nakon svečanog otvorenja, čeka nas i drugi dan festivala. U kinoteci Zlatna vrata, u 17 sati starta prvi blok kratkometražnih filmova koji se natječu za glavnu nagradu. Nakon toga možemo vidjeti filmove Sjaj žeravice u 19 sati i Q u 21 sat. Važna informacija za publiku je da su do kraja festivala sve projekcije u kinoteci Zlatna vrata besplatne.

Projekcije u kinu Karaman otvara film iz dugometražne konkurencije Unutarnji neprijatelj u 18:45, a zatim imamo posebno zanimljiv blok od tri filma - riječ je o diplomskim radovima kojima će nam se predstaviti mladi splitski filmaši: Ivan Perić, Gildo Bavčević i Toma Šimundža. Projekcija ovih studentskih filmova, također će biti besplatna.

otvorenje festival split film festival sff karaman svečano otvorenje kinoteka zlatna vrata međunarodni festival novog filma nešto mora puknuti sjaj žeravice central


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?