Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Neka ostane među nama" na festivalima u Španjolskoj i SAD-u

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 06.04.2011. / Autor: Moj Film "Neka ostane među nama" na festivalima u Španjolskoj i SAD-u

Dugometražni igrani film Neka ostane među nama Rajka Grlića svoju će španjolsku premijeru imati na 32. međunarodnom filmskom festivalu u Valenciji (32. Mostra de Valencia) na kojem će biti prikazan u sklopu programa Panorama mediterráneo. Festival počinje sutra i traje do 14. travnja 2011. Nakon Valencije film u svibnju putuje u SAD gdje će sudjelovati na Međunarodnom filmskom festivalu Minneapolis – Saint Paul (14. travnja – 5. svibnja 2011.) u sklopu programa World Cinema. Neka ostane među nama svoju je sjevernoameričku premijeru imao u listopadu prošle godine u New Yorku na festivalu GSIFF New York 2010, a na kojem je nagrađen za najbolji film i za najboljeg glumca (Miki Manojlović).

Do sada je film nagrađen sa sveukupno 20 nacionalnih i međunarodnih nagrada među kojima je i Kristalni globus za najboljeg redatelja osvojen na prošlogodišnjem festivalu u Karlovym Varyma, te sedam Zlatnih Arena osvojenih na prošlogodišnjem festivalu u Puli.

Ova suvremena zagrebačka drama nastala je u produkciji zagrebačkog Mainframe Production i u koprodukciji s NP7 iz Hrvatske, Studijem Maj iz Slovenije, produkcijskom kućom Yodi iz Srbije i Hrvatskom radiotelevizijom. Film je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture RH i Hrvatskog audiovizualnog centra.

(HAVC)

festival Rajko Grlić neka ostane među nama havc


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?