Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Ne propustite najbolje na 8. ZFF-u

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 21.10.2010. / Autor: Moj Film Ne propustite najbolje na 8. ZFF-u

Srijeda u zagrebačkim kinima unatoč kiši i hladnoći rezultirala je standardnim velikim odazivom publike na praktički sve projekcije koje su održane u sklopu ZFF-a.

Od prijepodnevnih projekcija ističemo djeci namijenjenu Čarobno srebro u sklopu Vip BIBLIJADE, te dugometražne igrane filmove Izmišljene ljubavi (Kanada) i skandinavski (Finska/Švedska) Sebbe, prikazan u dva kina (Europa i Tuškanac). Potonjem je prisustvovala i glavna glumica filma Eva Melander.

Posebnu je pažnju privukao film hrvatskog redatelja Ivana-Gorana Viteza, Šuma summarum, koji je u potpunosti popunio dvoranu Kina Europa, s razlogom; ovo je film kakav nismo navikli gledati od domaćih produkcija, te kao takav zasigurno vrijedan gledanja. Većina glumačke postave i članova produkcije nakon filma pozdravila je publiku, a druženje se nastavilo uz tulum u kasnim satima.

Druženja novinara i gostiju festivala te dodjela nagrade Kreativni filmaši održana je u 18 sati, a nagrada je pripala ekipi sa projektom Tajni dnevnik Dunje Špek (Krčelić, Posavec, Wranka).

Istaknimo i detalj koji prethodi većini projekcija; glazbena pratnja na klaviru, maestro Branko Bulić te ugodan i neobičan doček publici koja je počašćena i ovakvom vrstom umjetnosti.

Propustili ste najbolji na Festivalu?

Nije kasno. Danas Vas očekuju  reprize najboljih filmova! Nadalje, preporučujemo dugometražni igrani film Zimska kost te srpski Tilva Toš. U Dokukinu pogledajte dokumentarni film Mjesec u tebi uz razgovor sa redateljicom filma Dianom Fabianovom. 

Na Akademiji dramske umjetnosti u 18 sati ne propustite predstavljanje filmske škole Sam Spiegel te projekcije kratkih filmova, uz gošću Netu Dvorkis, montažerku.

Naposljetku, večeras vas očekuju tulumi na tri mjesta u gradu; Kino Europa, Lemon Bar i Kino Grič. Sve to je dovoljan razlog da se – ako još niste – uputite prema centru grada koji ovaj tjedan nudi uistinu samo najbolje od svjetske kinematografije.

zff zagreb film festival šuma summarum 8. ZFF srijeda četvrtak igrani sebbe kreativni filmaši


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?