Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Najavljen 9. DORF - Festival dokumentarnog rock filma

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 02.02.2015. / Autor: Moj Film Najavljen 9. DORF - Festival dokumentarnog rock filma

Deveti festival dokumentarnog rock filma - DORF 2015 održati će se od 12. do 15. ožujka 2015. u Vinkovcima, Vukovaru i Osijeku. Na ovogodišnjem Festivalu posjetitelje čekaju projekcije 29 glazbenih dokumentaraca iz 12 zemalja raspoređenih u 3 programa - Regionalni/Međunarodni/Tajna povijest rocka, uz  bogat popratni program.

Projekcije filmova će biti organizirane u Vinkovcima -  Gradsko kazalište i Centar znanja, Osijeku - Kino Urania i Vukovaru - CineStar Golubica. Festival će otvoriti film MORPHINE - Putovanje snova, autora Marka Shumana iz SAD, koji će biti gost festivala i predstaviti svoj film o sjajnom bandu Morphine na ekskluzivnoj europskoj premijeri filma.

U okviru OFF DORF programa u Gradskoj knjižnici Vinkovci biti će organizirane 3 promocije knjiga, a razgovore će moderirati Ante Perković. U Centru znanja Vinkovci će biti organizirana izložba plakata iz privatne zbirke Kornela Šepera.

O nagradi u regionalnoj selekciji na festivalu DORF 2015 će odlučiti žiri u sastavu Dušan Moravec, predsjednik, Lada Furlan-Zaborac i Krešimir Blažević.

Već treću godinu, festival dodjeljuje nagradu u iznosu 10.000 kn za najbolji scenario glazbenog dokumentarca. Natječaj je otvoren do 15/02/2014. Nagradu za životno djelo festival DORF ove godine dodjeljuje Zdenku Franjiću, vlasniku etikete Slušaj najglasnije.

Autori festivalskih nagrada ove godine su Arpad Slančik (Srbija) i Marija Miloševska (Makedonija).

Edukativni program EDIT nastavlja se i brojnim aktivnostima na festivalu DORF 2015. Tako će i ove godine u Vinkovcima biti organizirano predstavljanje filmskih kolektiva iz Hrvatske, te nagrađenih radove sa prošlogodišnjih nacionalnih smotri dječjeg videostvaralaštva. U okviru projekta EDIT -Comics, organizirane su besplatne radionica za učenike lokalnih osnovnih škola.

9.Festival dokumentarnog rock filma - DORF 2015 i program EDIT organizira Udruga ljubitelja filma 'Rare' iz Vinkovaca.

Službena stranica festivala DORF

festival dokumentarnog filma festival DORF


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?