Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Nagrađeni filmovi s devetog izdanja 25 FPS-a u Tuškancu!

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 04.10.2013. / Autor: Moj Film Nagrađeni filmovi s devetog izdanja 25 FPS-a u Tuškancu!

Nakon što je u proteklom tjednu eksperimentalnim, inovativnim i umjetničkim filmovima  žario i palio velikim platnima zagrebačkog Kina SC i riječkog Art-kina Croatia, Festival 25 FPS priredit će posljednje bljeskove svog devetog izdanja u subotu, 5. listopada u zagrebačkom Kinu Tuškanac.

Program počinje u 21:30 sati, a uključuje tri nagrađena ostvarenja iz bogatog festivalskog natjecateljskog programa. Svojim jednostavnim konceptom koji je uz to voajerski šou pun ljepote i bizarnosti svakodnevnoga, Autofokus Borisa Poljaka osvojio je Žiri kritike koji mu je dodijelio Posebno priznanje, a impresionirao je i 25 FPS, Udrugu za audio-vizualna istraživanja koja mu je dodijelila Nagradu Green DCP kojom se osigurava profesionalna izrada digitalne kopije za kratkometražni film.

Cvjetanje
Prizor iz filma "Cvjetanje"

Program u Tuškancu uključuje i američki film Cvjetanje Naoko Tasake, koje je Grand prixom nagradila članica Velikog žirija, filmašica Laida Lertxundi.  Kombiniraući crno-bijele snimke i snimke u boji, slow motion, 3D-animaciju i kemijsku obradu emulzije, te izravnu naraciju i sublimnu apstrakciju, Cvjetanje pripovijeda jednostavnu priču o medvjedu koji je pojeo svoju obitelj. Povijest obitelji, filma i egzila šire se poput valova, u području intimnog i mitskog, u trećem ostvarenju iz tuškanačkog festivalskog finiša.

Tisuću sunaca
Prizor iz filma "Tisuću sunaca"

Tisuću sunaca Mati Diop trostruki je laureat devetog 25 FPS-a. Nagrađen je Grand prixom (Beatrice Gibson), Posebnim priznanjem (Laida Lertxundi) i Nagradom publike. Film istražuje osobno i povijesno naslijeđe filma Touki Bouki, a koji je u Senegalu 1978. snimio njezin ujak, filmaš Dibril Diop Mambety.

Kino Tuškanac festival 25 fps art kino croatia cvjetanje tisuću sunaca Laida Lertxundi


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?