Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Koliko je kratak ovogodišnji RAF?

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 24.03.2010. / Autor: Moj Film Koliko je kratak ovogodišnji RAF?

Piše: Ines Ignjačić

Tijekom niza višednevnih cjelodnevnih projekcija, ove se godine za RAF-u prikazuje ukupno preko 250 filmova. Zabilježen je značajan broj posjetitelja, znatno veći nego prethodnih godina.

Nakon najbolje ocijenjenih filmova od strane publike, a koji su prikazani na prošlogodišnjem RAFu, ova je nedjelja ponudila Zagrebu BEST OF. No, pravo otvaranje bilo je u ponedjeljak, u 20 sati, kada je prikazano deset novih kratkih filmova.

Film Muhe idu na slatko analizira objekte na koje idu muhe – je li to samo slatko, ili još nešto? Ako bolje razmislite, sjetiti ćete se sigurno još nečega. Upravo se tog motiva dotiče i redatelj Luka Sepčić. Radi se o niskobudžetnom filmu, no unatoč skromnim sredstvima efekt film je – sladak!

Nadalje, prikazana su dva filma iz video sekcije Kseta, potom jedan animirani film, jedan koji prepričava vic o medi i zeki, te posebno ističemo film Perspektiva detektiva, koji je uz video projekciju donio i dašak dasaka u Kino Grič – kroz dvoranu je usred filma protrčao „ubojica“ iz filma, a nakon što je istrčao, film se nastavio vrtiti.

Posjetitelji su bili uglavnom mladi ljudi – vjerujemo da se radi o prijateljima autora, a dio publike su činili i sami autori. Neki su došli na nagovor svojih cimera, djevojaka ili pak neke više sile, no nismo čuli da je itko zažalio; upravo suprotno. Bilo je kontradiktornih reakcija na filmove, no – o ukusima nećemo raspravljati. Prenosimo neke komentare posjetitelja:

Najbolji mi je bio crtić Zauvijek prijatelji, jer ima neku dublju poruku. Najlošiji mi je Retardo. Dao sam mu ocjenu 2, jer nije bio baš toliko loš da mu dam 1, ali svejedno mi je nimalo ne sviđa. Nisam nikom dao ni ocjenu 5, sve mi je to bilo nekako oko sredine. A došao sam jer bi me cura ubila da nisam.

ANĐELO, 22

Ma idem ja uvijek na sve to, pogotovo kad je besplatno. Neću valjda sjedit u u kući! Najbolji mi je Retardo, jer on je jedini neozbiljan, a to se traži i to nasmije čovjeka. Ne volim one ozbiljne filmove. Došla sam se zabaviti, a ne razmišljati previše o tome što gledam.

MARINA, 19

U utorak je prikazano 13 novih kratkiša, od toga jedan slovenski i dva srpska. Održana je i premijera dugometražnog filma Prokletstvo krumpira.

Svakom se posjetitelju na ulazu dodijeli papir za glasovanje i olovka, a glasovi se potom zbrajaju. Moguće je u prostorijama Kina Griča popiti kavu u ugodnom ambijentu, te kupiti prigodne RAFovske suvenire. O tome  da ćete možda baš tamo sresti prijatelja iz djetinjstva ili sudbonosnu ljubav ne moramo ni govoriti. Sve u svemu – ne propustite dobru zabavu!

film RAF revija amaterski


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?