Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Još duži redovi za kartu na ZagrebDoxu!

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 03.03.2010. / Autor: Moj Film Još duži redovi za kartu na ZagrebDoxu!

Drugi dan ZagrebDoxa protekao je bez neuobičajenih scena, osim činjenice da su redovi pred blagajnama u odnosu na jučerašnji dan još više porasli!

Neki su čekali dugo, ali im se čekanje isplatilo, a drugi su nažalost ostali bez svojih ulaznica za željeni film. Najveća je gužva bila za projekciju Google Baby, održanoj u 20 sati u Dvorani 5, jer je ovo trebao biti jedini termin održavanja. No, zbog prevelikog interesa, organizatori festivala obećali su staviti još jedan termin – o kojem će publika na vrijeme biti obaviještena.

Među brojnom publikom našle su se i mnoge osobe iz javnog života, čak i neki autori filmova koji su bili ili će biti prikazani na ovogodišnjem ZagrebDoxu, poput Darka Drinovića (Kad se pretvorim u Severinu). Od ostalih javnih imena vidjeli smo mladog pisca i fotografa Davora Rostuhara, glumce Zorana Pribičevića i Franu Lasića te mnoge druge.

Uz popratni program, prikazana su čak 22 filma iz međunarodne konkurencije te 10 iz regionalne.

Moj-film preporučuje sljedećih nekoliko kratkiša koje će posjetitelji Doxa imati priliku pogledati u još nekoliko termina tijekom tjedna. Mieko, film o ženi koja svakodnevno odlazi na groblje na kojem počiva njezin pas Joy, potom poljska priča Sretnici – priča o mjestu na kojeg ljudi dolaze sklopiti brak, razvesti se, srediti dokumente svom tek rođenom ili još nerođenom djetetu, ili pak proslaviti 50. godišnjicu braka. Bilo da volite crni ili klasični humor, ovdje ćete se nasmijati prije ili poslije. Božić s ocem priča je o 22-godišnjem mladiću koji skrbi o sedmero djece; kako izgleda dan u njegovom životu, a kako u njihovima? Zapisi o drugome film je koji opisuje težnju za „postajanjem“ Ernest Hemingway, i iz kojeg se može saznati upravo to; kako postati Hemingway.

Sve u svemu, po zadovoljnim licima posjetitelja nakon što izađu iz kino dvorana, čini se da su se i dolazak i čekanje isplatili.

Piše: Ines Ignjačić

Movieplex zagrebdox festival dokumentarni film međunarodni festival


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?