Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Izmišljene ljubavi" u kinu Europa

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 09.09.2011. / Autor: Moj Film "Izmišljene ljubavi" u kinu Europa

Od 9. rujna na velikom platnu kina Europa pogledajte drugi film ekstravagantnog kanadskog 'wunderkinda' Xaviera Dolana, romantičnu dramu 'Izmišljene ljubavi' (Les amours imaginaires) u čijem je središtu jedan mladenački ljubavni trokut.

Xavier Dolan stupio je na svjetsku filmsku scenu u dobi od samo 19 godina poluautobiografskim filmom 'Ubio sam majku' kojeg je potpisao kao scenarist, producent, glumac i redatelj. Taj njegov odvažni prvijenac osvojio je čak tri nagrade na Festivalu u Cannesu, nakon toga i na brojnim drugim svjetskim festivalima, uključujući 7. Zagreb Film Festival na kojem je osvojio Zlatna kolica za najbolji film.

Film 'Izmišljene ljubavi' premijerno je prikazan, a potom i nagrađen u Cannesu 2010. (nagrada Regards Jeunes). U središtu priče su Francis (Dolan) i Marie (Monia Chokri), prijatelji koji zajedno stoje protiv ostatka svijeta - u stavovima o modi, ljudima i životu. Ta idila traje sve dok jednog dana u njihove živote ne uđe zgodni seoski dečko Nicolas (Niels Schneider), a njegove kovrče boje meda posiju sjeme razdora u njihovo prijateljstvo.

Osim hvaljenog soundtracka koji besprijekorno nadopunjuje radnju (od recentnijeg hita 'Pass This On' The Knifea, preko klasika 'Bang Bang' u izvedbi Dalide, sve do Bachovih suita i Wagnerova 'Parsifala') i kolor-palete na kojoj bi mu pozavidio i Pedro Almodovar, film se odlikuje stilskom smjelošću koju kritičari - ili vole, ili mrze.

Raspored ostalih projekcija u kinu Europa možete pogledati ovdje.

Kino Europa cannes zagreb film festival Izmišljene ljubavi Les amours imaginaires


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?