Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Ištvančićevo Recikliranje na Golden Ball festivalu u Turskoj

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 07.09.2012. / Autor: Moj Film Ištvančićevo Recikliranje na Golden Ball festivalu u Turskoj

Kratki igrani film "Recikliranje" redatelja Branka Ištvančića iz omnibusa "Zagrebačke priče" uvršten je u selekciju 19. Golden Boll Film Festivala koji će se održati od 17. do 23 rujna 2012. u turskom gradu Adana. Film je uvršten u selekciju natjecateljskog programa kratkih filmova pod nazivom  Mediterranean Short Film Competition. Ovo natjecanje ima za cilj okupiti filmaše kratkih filmova iz mediteranske regije, a ove godine je zaprimljeno ukupno 467 prijava u kategoriji igranog, eksperimentalnog, dokumentarnog i animiranog filma iz zemalja diljem regije Portugala, Španjolske, Francuske, Italije, Malte, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Makedonije, Grčke, Sirije, Libanona, Izraela, Jordana , Palestine, Egipta, Libije, Tunisa, Alžira, Maroka i Turske. Od tih prijava u uži izbor za konkurenciju izabrana su 64 filma od kojih 36 u kategoriji igranog, 13 u kategoriji eksperimentalnog, 6 u kategoriji dokumentarnog i 9 u kategoriji animiranog filma. Filmove će ocjenjivati žiri u sastavu Anaelle Bourguignon sa Međunarodnog filmskog festivala iz Marseillea, David Maria Putorti talijanski redatelj i producent, Priit Tender redatelj animiranih filmova iz Estonije, Paola Starakis iz grčkog Filmskog centra Short Film Division i Devin Özgür Çınar turski glumac. Najboljim filmovima koji će biti odabrani od strane žirija bit će dodijeljene novčane nagrade u iznosu od 10.000 TL pojedinačno u svakoj kategoriji.

Recikliranje: Trailer

Recikliranje je priča o romskoj obitelji s ruba Zagreba (otac Šaban, majka Šerifa, sin Ivan i još troje djece), koja u rano jutro odlazi na gradski deponij sakupljati robu. Pronađu gotovo nove košulju, odijelo i kravatu. Odjenu najstarijeg sina Safeta i svi skupa, zajedno sa susjedima, otiđu do najsuvremenijeg pogona za recikliranje. Safetu je prvi radni dan. Ideja priče je kroz recikliranje pokazati ciklus promjena koje zahvaća suvremeno društvo i jednu europsku metropolu. Romska obitelj skuplja, (reciklira), odjeću koja je ionako trebala završiti u tvornici za reciklažu, da bi uredila sina za posao u toj istoj tvornici.

Pored glavnih glumaca Slavena Knezovića, Ane Maras i Asima Ugljena zapažene uloge su ostvarili i Romi naturščici, a značajnu pomoć filmu i prilagodbu dijaloga na romski jezik pružio je Kasum Cana. Scenarist filma je Edi Mužina, direktorica fotografije Bojana Burnać, montažer Veljko Segarić a autor glazbe je Semir Sammy Hasić.

Film je bio prikazan na više svjetskih festivala, a u okviru omnibusa "Zagrebačke priče" bio je i u kino distribuciji diljem Hrvatske.

festival branko ištvančić zagrebačke priče Recikliranje Golden boll film festival


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?