Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

FROOOM! Drugačije ljeto u Zagrebu!

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 03.07.2012. / Izvor: HFS FROOOM! Drugačije ljeto u Zagrebu!

Imate ili poznajete djecu koja školske praznike provode zureći u televizijske, mobilne ili gaming ekrane? Dovedite ih u Kino Tušakanac da nauče gledati, vidjeti i stvarati - ono što je bitno!

Nema danas vjerojatno roditelja i/ili staratelja kojemu ekrani, televizijski, računalni, mobilni ili gamerski ne predstavljaju problem. Djeca u njih zure nekritično i bez mjere, a svaki pokušaj da ih se od toga odvrati završava sukobom. No, je li baš najgore da u vremenu u kojem se većina informacija prenosi vizualnim medijima, naša djeca iste konzumiraju – bez prestanka?

Možda i nije, ako znaju što rade - moto je radionice koju organiziraju Bacači sjenki i Hrvatski filmski savez, a tijekom koje će djeca u dobi od 9 do 13 godina naučiti kako koristiti i stvarati, a ne samo konzumirati vizualne medije.

FROOOM! je radionica u trajanju od tjedan, odnosno dva (po izboru korisnika), tijekom koje će polaznici u dobi od 9 do 13 godina naučiti ne samo kako kritički konzumirati audio-vizualne sadržaje, nego i kako ih - kreirati. Polaznici mogu birati između tjednog i dvotjednog programa, od kojih svaki uključuje pomno birani topli obrok i zdrave grickalice, sredstava i uvjete za rad, kako bi u konačnici naučili da su pokretne slike potencijalno daleko više od zabave, ali i – daleko manje od nje.

Uz svakodnevno prikazivanje filmova i razgovore o njihovom nastajanju, kroz tematske šetnje, igru i kazališne vježbe, organizatori će polaznike korak po korak o uvoditi u fantastičan svijet filma i aktivno korištenje i razumijevanje tehnika njegova stvaranja. Sve kako bi djeca naučila i gledati i voljeti film, ali i gledati i voljeti život.

Radionica će se odvijati u kinu Tuškanac, od 9. do 13. srpnja i /ili 16. do 20. srpnja od 9 do 16 h.

Za to će se brinuti: Petra Težak (glumica), Mihael Giba (vizualni umjetnik), Adam Luka Turjak (montažer), Srđan Sandić (novinar, dramaturg), Mirko Bogosavac (psiholog), Boris Bakal (autor projekta, redatelj i glumac) i suradnice Zrinka Kušević (glumica) i Mare Šuljak (vizualna umjetnica).

U okviru radionica, u sali kina Tuškanac održavati će se i tematske filmske projekcije otvorene za građanstvo.

Dnevna struktura radionice sadržava rad sa stručnjacima do 11h nakon čega je projekcija filma, od kojih su dvije otvorene za javnost, ručak, zatim slijedi praktična primjena znanja. Svaki dan ima drugačiju temu i pristup filmu s određenih aspekata.

Cijena radionice za tjedan dana iznosi 380 kn, odnosno 680 kn za dva tjedna. Za dvoje ili više djece iz iste obitelji cijena radionice za jedan tjedan je 300kn, a za dva 1200kn. Kotizaciju za radionice moguće je platiti u dvije rate.

Informacije i prijave:

frooom2012.blogspot.com, shadowcasters.blogspot.com
frooom2012@gmail.com
01/ 464 02 62
098/ 952 6292, 095/ 8455 131

Kino Tuškanac radionica frooom


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?